Warszawa - Starówka -Mandat
Autor Wiadomość
FonioR1 Offline
Użytkownik

RN19

Liczba postów: 208
Reputacja: 0
Warszawa - Starówka -Mandat
Witam Panów. Pisze aby przestrzec przed Polskimi organami ścigania i kontroli porządku . czyt. Policji. Wczoraj spotkała mnie bardzo nie przyjemna sytuacja, Jak każdy szanujący się motocyklista wybrałem się na przejażdżkę motocyklem na starówkę i postawiłem w miejscu ogólnie postrzeganym przez rzesze motocyklistów jako miejsce postoju motorów , Przy samym krawężniku. Nie daleko kolumny. Fakt faktem znak jest, tu nie zparzecze ale odkąd pamiętam jest tam zawsze multum motocykli i nic się nie dzieje. Wczoraj Zostały 2 motocykle, po czym podjechały 3 duże opancerzone patrole policji. Otoczyły motocykle i tłumacząc mi że postawiłem w niedozwolonym miejscu. Otrzymuje mandat 100 zł i 5 pkt karnych. Brak mi słów i jestem zażenowany tą sytuacją. Wylegitymowali mnie , ze wszystkiego, Motocykliste obok zawineli gdzieś busem bo nie miał przy Sobie prawa jazdy. Motocykl zostął na pastwę losu. Dzisiaj już wiem, że mimo będąc motocyklista, patriotą, i miłośnikiem ładnych miejsc w Warszawie. Nie mogę zaparkować motocykla na widoku tylko w miejsciu, gdzie włąsciwie takich nie ma bo wszedzie są zapchane samochody albo zaraz ktoś mi owy motocykl przewróci i obije. Dla rozwagi 5 pkt karnych ... KURWA JEGO MAĆ! Pozdrawiam
2013-04-23, 10:07 AM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post
Kafel Offline
Lubię fajne cycki

Sokołów Podlaski

Liczba postów: 4,288
Reputacja: 3
RE: Warszawa - Starówka -Mandat
A to chuje. Tak patrze na to wszystko i takie skurwysyństwo w tym kraju echhh...szkoda gadać

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-04-23, 10:12 AM przez Kafel.)
2013-04-23, 10:11 AM
BaCa Offline
Wariat

Polkowice
Kein

Liczba postów: 1,640
Reputacja: 6
Moto stało na chodniku? Przy krawężniku? Szeroko tam było? Zostało te 1.5m dla przechodniów?
2013-04-23, 10:11 AM
FonioR1 Offline
Użytkownik

RN19

Oczywiście. Wszystko było wedle prawa. Tak jak zawsze multum motocykli. .. Nagle wszyscy się zawineli, Nie zdążyłem podbiec. To otoczyło mnie około 10 ... psó.. policjanotw
Oczywiście, wiem jest tam znak .. Że zakaz wjazdu na teren ... Ale proszę.. to motocykl od lat miejsce kultowe dla motocyklistów i szanowane. I nigdy nie ma problemów. Aż do wczoraj... BEZNADZIEJA
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-04-23, 10:16 AM przez FonioR1.)
2013-04-23, 10:14 AM
BaCa Offline
Wariat

Polkowice
Kein

Bez sensu. Mówiłeś im coś, że odstęp jest zachowany? Znak zakazu jakiś stał?
2013-04-23, 10:17 AM
XoXo
Unregistered

To samo spotkało mnie, Ponurego i MarkizzaRed_icon_smile 100 zł mandacik i jakies kilka ptk. Co ciekawe tez zostaliśmy juz sami i chyba jeszcze jeden motocyklista.
2013-04-23, 10:19 AM
Odpowiedz cytując ten post
Kafel Offline
Lubię fajne cycki

Sokołów Podlaski

Liczba postów: 4,288
Reputacja: 3
Śmiech na sali normalnie. Nie mają co robić tylko obławę na motocyklistów. Nie wszyscy policjanci są źli. Mam kumpli i znajomych w policji ale tych to bym od razu wysłał na bezrobocie za takie coś. Przechodnie to powinni ich wyśmiać i pokrzyczeć JP

2013-04-23, 10:20 AM
FonioR1 Offline
Użytkownik

RN19

Zakaz stoi niby ... ale na litość boską stoi od lat..i nigdy nie było problemów. Zły czas i zły splot okoliczności. czułem nad Sobą 7 Grubasów którzy posłusznie słuchają niedowartościowanego funkcjonariusza , który poczuł władzę w ręku. Atmosfera była jakbym był przestępcą. Dostałem mandat za nei stosowanie się do znaku B-1 . Zastanawiam się tylko dlaczego , skoro nie jechałem tym motocyklem tylko zastali go już tam postawionego...
2013-04-23, 10:21 AM
XoXo
Unregistered

My tez tak mówiliśmy, ze nie wjechalismy tylko przeprowadziliśmy motocykle ale niestety jest kamera i wszystko rejestruje. Nie masz się co napinać bo szkoda zdrowia...
2013-04-23, 10:25 AM
BaCa Offline
Wariat

Polkowice
Kein

No skoro jest zakaz + pies który się chce wykazać... Wiem z bardzo dobrego źródła, że policja na przekazaniu zmiany jest naciskana na to żeby za wszelką cenę karać ludzi. Za byle co. Nie ma czegoś takiego, że pies wraca po zmianie bez odpowiedniej ilości wystawionych kwitków. A najgorsi są psy co mają rok, dwa, trzy lata służby. najbardziej są podatni na tego typu jak by to nazwać MOBBING.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-04-23, 10:33 AM przez BaCa.)
2013-04-23, 10:32 AM
PonuryKlecha78
Unregistered

I jak zwykle to nie drogówka, bo ta by pouczyła i odjechała tylko te krawężniki jebane,co się muszą wyżyć i wykazać.
2013-04-23, 11:27 AM
FonioR1 Offline
Użytkownik

RN19

Dokładnie. Panowie. typowe 2-3 lata służby. Brakowało mi linczu i wsparcia przy tym zdarzeniu. Pociesza mnie w nieszczęściu że nie jestem sam ,skoro was też to spotkało. Kurewstwo jak nie wiem. Jeden psiak mi powiedział na ucho , że jakiś mieszkaniec sie przypruł , że motocykle mu przeszkadzają na starówce i niech coś zrobią. I zrobili wielka obława i wielka akcja na 2 motocyklistów w kombinezonach z kategorią A . ŻENADA POLSKA POLICJO.
2013-04-23, 12:04 PM
rubyR1 Offline
Konkretny

Mysłowice
pięta palec

Liczba postów: 794
Reputacja: 8
to jest czyste pierdolone kurewstwo, zajebana mafia w mundurach
Red_icon_mad
2013-04-23, 12:09 PM
BeMisz Offline
Moderator

Warszawa
brak

Liczba postów: 1,422
Reputacja: 4
trochę z nich chujki, ale prawo to prawo, a normy trzeba robić...
znak jest, trzeba się ustosunkować...
łatwiej jest spisać (pobierając kasę) motocyklistę, niż babrać się w papierach z powodu zatrzymania nietrzeźwego kierowcy...

a właśnie - znak jest... a co by było, gdyby go zdjąć? chociaż pewnie są tam kamery...
(ale jeśli nie ma, to odkręcić samą "tablicę", odłożyć na bok - z dala od znaku, i... wtedy nie mogli by wystawić mandatu)
2013-04-23, 12:19 PM
Strona WWW Szukaj Odpowiedz cytując ten post
FonioR1 Offline
Użytkownik

RN19

powiem Ciekawostkę. Panowie Kurwa mać w mundurach nie posiadają wiedzy , gdyż przed ukaraniem Mnie. sami studiowali znak i patrzyli na niego jak dzieci , taka gromadka 12 osob... Groteskowy widok. Śmiech na sali.
2013-04-23, 12:24 PM
XoXo
Unregistered

(2013-04-23, 12:19 PM)BeMisz napisał(a): a właśnie - znak jest... a co by było, gdyby go zdjąć? chociaż pewnie są tam kamery...
(ale jeśli nie ma, to odkręcić samą "tablicę", odłożyć na bok - z dala od znaku, i... wtedy nie mogli by wystawić mandatu)

troszkę to śliskie Szefie Red_icon_smile
2013-04-23, 12:25 PM
Irek Offline
Wariat

Pulawy

Liczba postów: 1,061
tak przy okazji gdyby sie ktos wybierał kiedyś do Kazimierza to tam daja 10pkt i 500pln! za postawienie moto na rynku Red_icon_smile
2013-04-23, 12:25 PM
Keler_2008 Offline
Użytkownik

wawa
RN 09

Liczba postów: 273
zawsze i wszędzie policja..........będzie !!!!!!!
2013-04-23, 02:03 PM
BeMisz Offline
Moderator

Warszawa
brak

Liczba postów: 1,422
(2013-04-23, 12:25 PM)XoXo napisał(a):
(2013-04-23, 12:19 PM)BeMisz napisał(a): a właśnie - znak jest... a co by było, gdyby go zdjąć? chociaż pewnie są tam kamery...

troszkę to śliskie Szefie Red_icon_smile

eee... kiedyś jak byłem młody i głupi (to drugie, jak widać, mi jeszcze zostało) taki numer robiłem na zamkniętym odcinku S8 Red_icon_smile

w najgorszym wypadku, jak ktoś coś dostrzeże, to można powiedzieć, że poszło o zakład i zamontować z powrotem - na coś takiego chyba nie ma paragrafu (przecież znak znów funkcjonuje)
2013-04-23, 02:38 PM
Strona WWW Szukaj Odpowiedz cytując ten post
BaCa Offline
Wariat

Polkowice
Kein

(2013-04-23, 02:38 PM)BeMisz napisał(a): w najgorszym wypadku, jak ktoś coś dostrzeże, to można powiedzieć, że poszło o zakład i zamontować z powrotem - na coś takiego chyba nie ma paragrafu (przecież znak znów funkcjonuje)

No nie ma tak fajnie. Nie wiem czy pamiętacie w zeszłym roku było dosyć głośno o panu Kazimierzu który został ukarany za naprawę znaku.

http://www.fakt.pl/Dostal-kare-bo-napraw...256,1.html
2013-04-23, 03:23 PM

Dodatkowe informacje

Skocz do:

-->