Inwigilacja
Autor Wiadomość
Pawlor Offline
Użytkownik

Gdańsk

Liczba postów: 214
Reputacja: 0
RE: Inwigilacja
malikowy wiem o tym doskonale i to również trzeba tępić. Ja niebawem już 5 rok będę robił w tej instytucji, nie jest to dużo, ale poznać dosyć mocno przez ten okres można jak to funkcjonuje. Dla mnie dla pijaków nie ma miejsca za kierownicą i nie ważne kto to będzie jechał. Rada dla obywateli: masz dostać mandat za byle gówno = odmów. Masz takie prawo, sprawa najpierw idzie do wykroczeń, w takim wypadku musisz zostać jeszcze do tego przesłuchany na protokół. Jeśli wcześniej trafił się trudny policjant to wykroczeniowiec może Cię nawet pouczyć, czy nałożyć mniejszą karę. Jeśli natomiast przegniesz to niestety trzeba ponieść konsekwencje, nawet policjanci dostają mandaty od służbistów, a byłem tego świadkiem. Tak jak pisałem wcześniej, są trudne osoby w policji i trudni motocykliści, którzy myślą, że mają w "3sek. do setki i se mogą"... bo przez to i my (motocykliści) mamy pod górkę. To działa w obie strony.
... w trakcie zarabiania na rn22 ;]
2012-06-02, 09:50 PM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post
BeMisz Offline
Moderator

Warszawa
brak

Liczba postów: 1,422
Reputacja: 4
żaba & szymekshow: pisałem z ironią (stąd też uśmieszek na końcu wypowiedzi)... zrozumiałem tekst, ale troszkę go przeinaczyłem ... miałem dopisać, że z tej kasy będzie na forum Red_icon_wink

pawlor: (miałem problem z postem, więc copy & paste po przeładowaniu strony i ... dopiero wtedy zobaczyłem Twój wpis, który poniekąd pokrywa się z moim, tym poniżej, ale nie będę go kasował - abyś zobaczył co mi się tam w głowie wcześniej, zanim Ty napisałeś, wytworzyło)

skoro (wypełniając obowiązki w pracy, czyli "od czasu do czasu") stoisz po drugiej stronie barykady, to wiesz, że buractwo jest wszędzie (czy to na forum, czy w zastępach policji)... niestety Red_icon_sad
prawda jest taka, że szeroko pojęta władza wyrobiła sobie (za sprawą) różnych wydarzeń dość negatywną opinię w kwestiach samej uczciwości w egzekwowaniu prawa - podobnie jak motocykliści, którzy w oczach społeczeństwa są... ok, i tu i tu są stereotypy, z którymi ciężko walczyć (bo ciągle, niestety, napotykamy sytuacje potwierdzające słuszność owych stereotypów - nawet jeśli są to incydenty)

moim postem chciałem tylko ostrzec forumowiczów, że pisząc różne rzeczy na naszym forum mogą być narażeni na mandat + punkty... działa to tak samo jak ostrzeżenie w postaci "uważaj bo za skrzyżowaniem ulicy X i Y stoi policja"...

mimo wszystko uważam, że istnieją inne, dużo lepsze sposoby, aby walczyć z "piractwem na drogach" (i nie tylko!) niż inwigilacja forumowiczów - główny problem polega na ukierunkowaniu się X-for motocyklowych, gdy "reszta" społeczeństwa żyje sobie jak chce i łamie prawo, gdy ma ku temu okazję... bo przecież część funkcjonariuszy jest skupiona na wspomnianym X-ie...

niestety żyjemy w państwie, w którym łatwiej jest reagować na powstały problem (czytaj "skutek") niż starać się wyeliminować powody jego zaistnienia (czytaj "przyczynę") - i nie mówię tu np. o zezwoleniu zapierdalania 220 km/h po ulicach miast... to byłby oddzielny wątek i godzina pisania, ale nie teraz, nie w tym wątku - może kiedyś pokuszę się dłuższą wypowiedź Red_icon_tongue
(tak samo uważam, że inwigilacja forum jest działaniem wobec skutku niż przyczyny)

przypominam, że wątek jest o inwigilacji naszego forum, a nie kto jest zły, kto dobry, a komu kura zdechła na balkonie Red_icon_tongue
2012-06-02, 10:20 PM
Strona WWW Szukaj Odpowiedz cytując ten post
kudlaty Offline
Użytkownik

Liczba postów: 119
co do poufnych informacji, które nie będą w jakikolwiek sposób łamać prawa, a jedynie będą przeznaczone tylko dla członków jednej grupy, czy myślałeś nad stworzeniem grup i ich administratora? słabo znam MySQL i PHP ale prostsze języki dość dobrze, jeżeli będzie na forum potrzebna pomoc w napisaniu tego to się zgłaszam Red_icon_wink
CBR f4i & RN 23 

2012-06-02, 11:14 PM
Arukard Offline
Użytkownik

Liczba postów: 172
paki20 Gardai w Irlandii ma odgorny zakaz poscigu za motocyklista ktory zapier...a wiec moze wcale Cie nie gonia Red_icon_tongue Inwiligacja to najlatwiejszy sposob na awans Red_icon_tongue Skoro przez stereotypu "spoleczenstwo" uwaza nas za dawcow itp to policja musi zapobiegac naszym ustawka gdyz stwarzamy zagrozenie dla nas samych i innych uzytkownikow drog Red_icon_tongueRed_icon_tongueRed_icon_tongue

Tak pewnie mysla inwigilatorzy Red_icon_smile
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-06-02, 11:16 PM przez Arukard.)
2012-06-02, 11:15 PM
Thor Offline
Wariat

Mazowieckie
RN20

Liczba postów: 2,533
Reputacja: 2
(2012-06-02, 07:30 PM)BeMisz napisał(a): kowal23: jeśli już to (według mojej wiedzy) przez Ce-Ha Red_icon_wink

żaba: myślisz, że mógłbym pobierać jakiś procent od mandatów uzyskanych dzięki informacjom na forum? hmmm... może specjalnie będę was podpierdalał, by sobie dorobić Red_icon_wink
nie mogę tego bronić, że sobie czytają, ale...

do wszystkich:
1. pewnie za jakiś czas forum będzie znów czyszczone
2. być może weryfikacja nowych użytkowników przejdzie pod kontrolę forumowiczów, tzn. nie ma postu w powitali, nie ma informacji o sobie, nie ma zdjęć, nie ma weryfikacji twarzą-w-twarz, to wypad...
ale jeszcze (chyba) nie czas Red_icon_wink
3. ukryte działy są dobre, ale do innych celów, np. do zdjęć z gołymi laskami "zdobyczy" forumowych Red_icon_wink
(aha, chodzi o gołe kutasy - bo przecież to nas wszystkich interesuje ;P )
4. jako admin mogę... coś tam mogę, ale potrzebowałbym na to kilku godzin (żmudna praca), choć niewykluczone, że po potwierdzeniu inwigilacji (może z dokładnością do list sprawdzanych forów) przysiądę na jedną noc Red_icon_wink

pozdro!

to trzeba coś pomyśleć nad tym by nasze forum było bardziej hermetyczne

2012-06-03, 12:43 AM
marider Offline
E=mc^2 ;]

Podlasie
Rn22 / EU

Liczba postów: 2,261
Hmmmm, tak sie zastanawialem kiedy Panstwo sie wpieprzy z butami w zycie szarego obywatela - podatki, podsluchy ktore od dawna juz sa uskuteczniane, monitoring, srACTA, czytanie prywatnej korespondencji, nakaz pracy, wglad w konta i dane osobowe. Tylko czekac kiedy kaza pigulki lykac, ubierac w 1 kolor i poddawac sie badaniom ( nie tylko statystycznym).

Tak przy okazji - ktos wspomnial o alkoholu. W cywilizowanej wiekszosci krajow europejskich limit jest 0,5 (w Anglii 0,8) i nikt nie robi dymu jak ktos po malym piwie siada za kolko. U nas gnebi sie kazdego powyzej 0,2 promila: sady, zakazy, bzdurne urzedy a powyzej 0,5 dodatkowo wyrok, badania medyczne i ponowne egzaminy na wszystkie kategorie byle tylko jak najwiecej kasy z czlowieka wyciagnac i ponizyc. Polska to naprawde chory kraj i to juz Pilsudski widzial w latach 20tych, pozniej bylo juz coraz gorzej. A teraz mamy klike polityczno-urzedniczo-mundurowa i "srednia" krajowa z kosmosu dzieki propagandzie rzadowej i klamstwom GUSu plus nudzacych sie policjantow itd. z IQ rownym rozmiarowi buta.
2012-06-03, 10:55 AM
nowak Offline
Użytkownik

czytaj wstecz AWW
bialy brzydki

Liczba postów: 367
Reputacja: 5
Pawlor jesli pracujesz w policji to.... powiedz im zeby wplyneli na urzedasow i wybudowali nam tor Red_icon_wink na pewno wielu zniknie z ulicy (w tym i ja) a wielu nie bedzie sie juz chcialo szalec bo beda mieli od tego tor. To tak moje dwa slowa, a poza tym podpisuje sie pod Twoim postem chociaz w policji nie pracuje i wole trzymac sie od niej z dala Red_icon_cheesygrin Red_icon_twisted
2012-06-03, 01:22 PM
darqvader Offline
Wariat

Piotrków Trybunalski
Czas na R6.

Liczba postów: 1,225
marider masz racje. Powoli zaczyna to wyglądać jak w jednym z dzieł Georga Orwella "Rok 1984". Państwo niedługo będzie chciało dyrygować każdym obywatelem, każąc łykać tabletki czy przez identyczny strój próbując ujednolicić społeczeństwo. Jakby nie patrzeć każdy z nas powoli staje się statystycznym numerkiem w jednej wielkiej bazie danych. Jeśli chodzi o samą inwigilację naszego forum - moim skromnym zdaniem (póki jeszcze mogę je przedstawiać nie ponosząc konsekwencji) Policja jak zwykle szuka dziury w całym. Są sprawy ważniejszej rangi którym powinna być poświęcona większa uwaga a nie doszukiwanie się przestępstw wśród porządnych motocyklistów Red_icon_tongue Polska, Polska, Polska!!! ..

No speed, no fun.
2012-06-03, 06:00 PM
Koczis Offline
Moderator - Forumowa Legenda :)

Warszawa
RN65 i RN01

Liczba postów: 10,687
Reputacja: 58
A mnie to wszystko wisi. Jak chcą niech czytają Red_icon_smile
Przecież i tak najczęściej umawiamy się w jednym miejscu, a jeździmy gdzie się akurat zachce.
---
Jawa TS350 > XJ600s > FZS600 > RN12 2004 > RN09 2002 > FZ1s GT > RN09 2003 > CBR1000RR SC57a > RN12 2006 > RN22 lift > RN32 + RN01 > RN65 2024 + RN01 1999

Moje kiepskie filmy na YT: https://www.youtube.com/user/koczis27/videos

2012-06-03, 07:12 PM
piotr Offline
Młody
**

Pułtusk
Yamaha R1 2001

Liczba postów: 55
(2012-06-03, 07:12 PM)Koczis napisał(a): A mnie to wszystko wisi. Jak chcą niech czytają Red_icon_smile
Przecież i tak najczęściej umawiamy się w jednym miejscu, a jeździmy gdzie się akurat zachce.
Popieram.Red_icon_cool
2012-06-03, 08:58 PM
godlefas Offline
MaR1usZ

łuuu tu tu tut tuuuu
ODWYK

Liczba postów: 997
Reputacja: 2
ja z doświadczenia wiem że pies będzie zawsze psem... czy na służbie czy po pracy instynkt siedzi Red_icon_smile więc dla mnie dobry pies- to martwy pies.

Może źle pisze ale wychowując się w małej mieścinie gdzie każdy każdego zna i dostając się do policji zapomina się o znajomościach gdzie nie raz się pomogło dla takiego... ten będzie siedział z Tobą i pił w barze udawał dobrego znajomego- będzie wyciągał z Ciebie wszystko co gdzie jak- pomoże do Auta wsiąść i od razu czeka miła niespodzianka na drodze bo taki pies po ziomków zadzwonił. sorry ale takich to mi ***** nie żal Red_icon_smile

Pozdrawiam.

—√\~—√\~ - YAMAHA - √\~—√\~
2012-06-04, 06:05 PM
BeMisz Offline
Moderator

Warszawa
brak

Liczba postów: 1,422
grubo... i wydaje mi się zupełnie nie potrzebnie... ale...

1. zakładam, że masz przykre doświadczenia (ja też, ale mam też "odpuszczanie win" ze strony różnych stróżów prawa)
2. jest wolność wypowiedzi, choć czasem warto ugryźć się w język, bo generalizowanie jeszcze nikomu na dobre nie wyszło
3. zawód jak każdy inny... ktoś to wymyślił, by nie szerzyło się bezprawie, chociaż ostatecznie i tak młotek sędziowski rozstrzyga wszystko
4. do dziwek też należy mieć szacunek, bo jakby nie było komuś są one potrzebne
(by opacznie mnie ktoś niezrozumiał: nie identyfikuję policji z dziwkami, daję tylko przykład szacunku dla różnych zawodów - nawet tych, które dla ogólnego społeczeństwa znajdują się na marginiesie)

A teraz główna sprawa... wici zostały rozesłane... czekam na info z (niestety) drugiej ręki...
jak się okazuje póki co nie wiadomo, który departament policji się tym zajmuje - trwają ustalenia Red_icon_wink

pzdr!
2012-06-06, 01:46 AM
malikowy Offline
SŁOŃCE NAWALAJ !!!

Łomianki k. Wawy
RN12

Liczba postów: 3,089
Reputacja: 12
prosimy imię nazwisko stopień i adres zamieszkania poszukiwanego Red_icon_wink
może też być wyciąg z konta za ostatni rok i wszelkie haczyki Red_icon_tongue
# # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # #
R1 RN12 + BMC/PC3/Akrapovic Ypipe/A&R Track ExhaustRed_icon_fuckoffdbl
Shoei XR1100 El Capitan + Alpinestars GPPRO/SupertechR
2012-06-06, 07:06 AM
Allah84 Offline
Użytkownik

Liczba postów: 377
oj tam nie ma sie czym przejmowac... jest wiele forum które przegladaja. Trzeba zaczac gadać szyfrem Red_icon_tongue hyhy a tak serio to co sie dzieje ostatnio z forami czy zdjeciami na fejsie to szok... kumpel mial kilka fotek jak cyrkle robil i wstawil je na FB oczywiscie inteligtnie z widoczna rejestracja i facjata rzecz jasna :p no i zostalo wszczete postepownie karne Red_icon_smile tada... kurna to juz przesada... ;/
2012-06-11, 12:00 PM
malikowy Offline
SŁOŃCE NAWALAJ !!!

Łomianki k. Wawy
RN12

Liczba postów: 3,089
Reputacja: 12
jak będę robił cyrkle na swoim podwórku to też dostane wezwanie? chyba jednak coś było nie tak z tymi fotkami Red_icon_wink
# # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # #
R1 RN12 + BMC/PC3/Akrapovic Ypipe/A&R Track ExhaustRed_icon_fuckoffdbl
Shoei XR1100 El Capitan + Alpinestars GPPRO/SupertechR
2012-06-11, 01:35 PM
Allah84 Offline
Użytkownik

Liczba postów: 377
cyrkle robil na krajowej 10 Red_icon_tongue
2012-06-15, 10:22 AM
Koczis Offline
Moderator - Forumowa Legenda :)

Warszawa
RN65 i RN01

Liczba postów: 10,687
Reputacja: 58
Jak widać na całym świecie Policaje przeglądają fora w celu wyszukania potencjalnego mandatowicza.

http://www.scigacz.pl/Motocyklista,lamie...20837.html
---
Jawa TS350 > XJ600s > FZS600 > RN12 2004 > RN09 2002 > FZ1s GT > RN09 2003 > CBR1000RR SC57a > RN12 2006 > RN22 lift > RN32 + RN01 > RN65 2024 + RN01 1999

Moje kiepskie filmy na YT: https://www.youtube.com/user/koczis27/videos

2013-05-13, 12:01 PM
erłan87 Offline
MORDA

wyjebane
jaja

Liczba postów: 1,301
to że policja węszy to już wiemy ale to, że go sami forumowicze podjebali to juz jest cyrk. . . kto tych qrwa ludzi płodzi???

Icon_baseball
2013-05-13, 12:10 PM
brak_konta
Unregistered

2013-05-13, 12:20 PM
Odpowiedz cytując ten post
erłan87 Offline
MORDA

wyjebane
jaja