Filtr oleju K&N
Autor Wiadomość
Cieniu Offline
MotoManiak ;)

W-wa
RN19

Liczba postów: 1,268
Reputacja: 3
Filtr oleju K&N
Witajta Red_icon_wink z pytankiem takim do was piszę , poniewaz zbliza mi sie wymiana oleju i zastanawiam sie czy warto inwestowac w filtr oleju K&N ? Czy ma jakies lepsze parametry lub cos w tym stylu? Czy sie nie bawic i kupic zwykly hiflo ? Red_icon_smile
2011-08-09, 10:11 AM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post
YZF R1 Offline
Konkretny

Liczba postów: 558
Reputacja: 1
RE: Filtr oleju K&N
Ja miałem zwykłego hifa teraz mam Mann tak samo jak w aucie i żadnej różnicy nie odczułem ani nie zauważyłem podczas wymiany (chodzi mi o budowę środkową) jak dla mnie bez różnicy!

A jak kogoś interesuje głębsza analiza filtrów to proszę
http://chudzikj.republika.pl/Technika/Filtr/filt.htm
2011-08-09, 10:28 AM
XoXo
Unregistered

Kolega z Yamahy z serwisu mówił, że ani K&N ani filtron tylko oryginał bo często filtrony różnią się przepuszczalnością i budową (pokazał mi to i faktycznie) jednemu sie trafi dobry a innemu zły.
2011-08-09, 10:40 AM
Odpowiedz cytując ten post
lukasz_nr Offline
Konkretny

Manchester
R1 2003

Liczba postów: 609
Reputacja: 2
ja mam K&N oleju i powietrza powiem tak jesli chodzi o olej. K&N ma zapadke ktora przechowuje olej wewnatrz filtra a nie spływa do silnika, po odpaleniu moto ma lepsze smarowanie i szybciej olej trafia do silnika poza tym niby gwarancja na milion km ja jestem osobicie bardzo zadowolony koszt filtra ok 56zł mysle ze co 3 wymiane oleju bede kupował filtr bo nie jest to jakis duzy koszt. osobiscie poolecam i wiem ze do nastepnych maszyn bede rowniez wkladał K&N. pozatym jakos w podswiadomosci lepiej sie czuje hehe to na tyle z mojej stronyRed_icon_smile
p.s. jesli masz jakies pytania pisz odpowiem na własnych doswiadczeniachRed_icon_wink
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-08-09, 11:39 AM przez lukasz_nr.)
2011-08-09, 11:30 AM
Cieniu Offline
MotoManiak ;)

W-wa
RN19

co 3 wymiane? Red_icon_tongue przeciez filterek zmienia sie co wymiane oleju Red_icon_tongue juz zglupialem ... jeden ze org drugi ze k&n ;p
2011-08-09, 03:36 PM
Nalepinks Offline
R1 POWER !!

Oświęcim
rn12

Liczba postów: 195
Reputacja: 1
kup k&N gorzej nie będzie ;P
też kupuje K&N
2011-08-09, 06:32 PM
lukasz_nr Offline
Konkretny

Manchester
R1 2003

Liczba postów: 609
Reputacja: 2
poszukaj o filtrach K&N zerknij na ta aukcje

http://allegro.pl/kn-204-filtr-oleju-kn-...20934.html

jestem pewien ze nie pozałujesz zakupu K&N:-)
2011-08-09, 07:46 PM
sztajfusek Offline
Młody
**

Nadarzyn

Liczba postów: 12
Reputacja: 0
(2011-08-09, 10:40 AM)XoXo napisał(a): Kolega z Yamahy z serwisu mówił, że ani K&N ani filtron tylko oryginał bo często filtrony różnią się przepuszczalnością i budową (pokazał mi to i faktycznie) jednemu sie trafi dobry a innemu zły.

czesc
mi znajomy z serwisu yamahy mowil to samo ze tylko oryginal bo zamienniki wlasnie roznia sie jakimis niuansami ktore sa bardzo wazne i moga miec wplyw na zywotnosc silnika. takze na wiosne kupuje oryginal i po temacieRed_icon_smile

pzdr
Artur
2011-12-07, 10:02 AM
żaba Offline
To co Nas kręci

Ostrów Wlkp.
RN19

Liczba postów: 3,138
Reputacja: 11
tyle ile ludzi tyle będzie zdań Red_icon_smile Cieniu do ciebie należy decyzja ja bym Tobie polecił K&N sam osobiście używam tego filtra, porównywałem ten filtr z innymi i faktycznie jest różnica jeśli chodzi o środek filtra ,moim zdaniem o niebo lepsza niż Hilfo, wiadomo oryginał to oryginał ale ja bym i tak kupił K&N pozdro
2011-12-07, 11:16 AM
Cieniu Offline
MotoManiak ;)

W-wa
RN19

tak tez zrobilem Red_icon_smile kupilem i kolejny tez bedzie k&n, planuje tez filterek powietrza k&n bo nie wiem czy byl kiedykolwiek zmieniany/czyszczony a motocykl ma juz 41tys. Czy filtr powietrza k&n wplywa jakos na prace silnika? mam na mysli spalanie/moc ?
2011-12-07, 12:10 PM
Koczis Offline
Moderator - Forumowa Legenda :)

Warszawa
RN65 i RN01

Liczba postów: 10,687
Reputacja: 58
O ile się nie mylę to jeśli nie ma się PC to nic nie zmieni, ale jak chcesz go sobie założyć w przyszłości to ponoć trzeba zakładać sportowe filtry jak k&n.
---
Jawa TS350 > XJ600s > FZS600 > RN12 2004 > RN09 2002 > FZ1s GT > RN09 2003 > CBR1000RR SC57a > RN12 2006 > RN22 lift > RN32 + RN01 > RN65 2024 + RN01 1999

Moje kiepskie filmy na YT: https://www.youtube.com/user/koczis27/videos

2011-12-07, 01:34 PM
Strona WWW Szukaj Odpowiedz cytując ten post
srubar1 Offline
yamaha r1

starachowice
rn12

Liczba postów: 2,123
Reputacja: 8
tak wpływa.spalanie wieksze ok litr,
2012-04-21, 10:35 AM
marider Offline
E=mc^2 ;]

Podlasie
Rn22 / EU

Liczba postów: 2,261
Uzywam filtrow K&N od czasu mojej pierwszej R1 z 8 lat temu. Zamiast gownianych Hilofilo za 20zl wole kupic oryginalny filtr Yamahy albo przewaznie i tak zmieniam na K&N za 50zeta, to samo z filtrem powietrza - u mnie papierowy OEM to pierwsza rzecz ktora wylatuje z moto wlasnie na rzecz dozywotniego bawelnianego K&N (BMC jeszcze nie testowalem), raz na sezon sobie go wyczyszcze + przesmaruje i mam swiety spokoj. Spalanie wiele sie nie zmieni ale przy nawet sportowych koncowkach moc podnosi na pewno o te 2KM choc dla mnie wazniejsze jest to ze K&Ny sa najzwyczajniej proste w obsludze i dozywotnie (filtr powietrza bo oleju mozna zmieniac co druga wymiane oleju, mozna tez razem z olejem).

Jesli chodzi o filtr oleju K&N - jest latwy do montazu i demontazu przez srube na korpusie, obywa sie bez glupawych uchwytow do filtrow, paskow, pajacowania ze srubokretem jak sie zapiecze oring itd. Dodatkowo polecam dobry ilej i srube spustowa z magnesem - lapie wszystkie opilki z silnika i mozna szybciej wylapac czy cos z nim nie tegez zanim brzeczec zacznie. I radze zwrocic uwage na dokladna wymiane oleju z filtrem bo czesto sie zdarza ze swiezo po wymianie panewki sie zacieraja w R1 zanim olej dotrze gdzie trzeba (taki malo znany szczegol Red_icon_wink ).
2012-04-21, 03:33 PM

Dodatkowe informacje

Skocz do:

-->