za co tak naprawdę kochamy nasze R1
Autor Wiadomość
radzik Offline
Młody
**

Liczba postów: 35
Reputacja: 0
RE: za co tak naprawdę kochamy nasze R1
(2010-12-19, 05:28 PM)PawełkOMO napisał(a): Mi najbardziej, oprócz Mojej podoba się malowanie biało-czerwone. Jakbym kupował drugą to w takim właśnie malowaniu.

Icon_rockIcon_LOLIcon_beer
2010-12-20, 04:01 PM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post
nowak Offline
Użytkownik

czytaj wstecz AWW
bialy brzydki

Liczba postów: 367
Reputacja: 5
Pomine wszystkie aspekty techniczne. Zawsze ja kochalem za te oczy... oczy bestii Red_icon_cheesygrin Udowodnila nie raz swoj charakter i na prawde jest zdolna pozrec swoje dzieci. Ten sprzet ma cos magicznego w sobie co przyciaga jak magnes...
(2010-12-19, 05:28 PM)PawełkOMO napisał(a):
(2010-12-19, 04:05 PM)żaba napisał(a): hehe dobre też rozważam alimenty bo kurde chodzę struty od 4dni gdy zobaczyłem to ogłoszenie http://otomoto.pl/yamaha-r1-2007-raty-0-...76381.html ma przejechane tylko 5tyś km cholera co tu robić

Red_icon_surprised Piękna sztuka... Mi najbardziej, oprócz Mojej podoba się malowanie biało-czerwone. Jakbym kupował drugą to w takim właśnie malowaniu.

Chlopaki, jest to wersja USA z 2007 -> zobaczcie moj watek o problemach na 2ce przy 5500obrotach.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2010-12-27, 01:57 PM przez nowak.)
2010-12-27, 01:50 PM
żaba Offline
To co Nas kręci

Ostrów Wlkp.
RN19

Liczba postów: 3,138
Reputacja: 11
tak czytałem i już wiem o co chodzi,a powiedz po czym poznajesz że są z usa bo jestem ciekaw na przyszłość bo wiadomo zegary można zmienić
2010-12-27, 02:27 PM
PawełkOMO Offline
banned

Kraków
ZŁOMEK

Liczba postów: 189
Reputacja: 4
Pewnie po malowaniu, ale i tak jest piękna. Te amerykańskie mają światełka odblaskowe na przednich lagach. jeszcze na pewno czymś się różnią, ale na pewno Nowak nas oświeci. Czekamy, coby się nie przejechać.
Jadę tam gdzie jadę, nie jadę gdzie nie jadę,
Jadę tam gdzie lubię, nie jadę gdzie nie.
2010-12-27, 04:36 PM
nowak Offline
Użytkownik

czytaj wstecz AWW
bialy brzydki

Liczba postów: 367
Reputacja: 5
Przede wszystkim malowanie, druga rzecz ktora szybko poznac to brak wlacznika swiatel awaryjnych, PASS light i... oczywiscie odblaski! tylna lampa nie ma ECE homologacji - trzeba sie dobrze wczytac. Z tego co jeszcze pamietam to chyba byly inne kapcie na rynek EU i USA ale reki nie dam.

Oczywiscie, tez na rynek USA nie ma swiatel pozycyjnych i nie wiem jak z licznkiem... czy na rynek EU tez jest mozliwosc przelaczenia na mile i farenheity? Nic wiecej mi nie przychodzi do glowy na chwile.

Oczywiscie, jezeli sprzet jest z USA to trzeba sie nim przejechac!!! Jesli nie byl sprowadzony do EU jako nowy, tylko jako uzywany to jest ogromna szansa ze ECU zostalo juz wymienione na npwe. pozbawione wad. Ja tak jak opisywalem, zalapalem sie jeszcze na darmowa wymiane i dostalem na poczatku 2009r nowiutkie ECU z modelow 2008. Jakbyscie cos chcieli jeszcze wiedziec to piszcie Red_icon_smile
2010-12-28, 04:45 PM
żaba Offline
To co Nas kręci

Ostrów Wlkp.
RN19

dziękujemy za wyczerpującą odpowiedźRed_icon_smile tylko powiedz Nowak czy nie warto brać z usa czy warto które lepsze z usa czy europy Red_icon_smile
2010-12-28, 06:08 PM
redeye
Unregistered

moja RN12 sciagnieta zostala z Irlandii Polnocnej (Belfast), ma kolor Blueish Silver co nie jest moim ulubionym ale coz, nie kazdy moze miec matowego, grafitowego sprzeta Red_icon_smile
Mimo trudnych poczatkow ( po 3tys km "ugryzla" mnie dotkliwie lamiac obojczyk) kocham ja za caloksztalt!
Poczatek to rowniez wieczny bol nadgarstkow, ktorego nigdy wczesniej nie mialem (inna pozycja na moto) Trwalo troche nim sie przyzwyczaily...., bo wczesniej latalem roznymi sprzetami, glownie golasami :gs 500, bandit 6, hornet 6.
Na R1 slinilem sie od dawna ale zawsze wygrywala mysl , ze to nie dla mnie, ze po co mi litr, no i ze sport jest taki niepraktyczny w miescie.........ale
Pamietam pierwszy lot, zaraz po zakupie, z Wrocka do Szczecina przez Niemcy autobahnem Red_icon_cheesygrin
Niesmiale odkrecanie rollgazu, pierwsze wykladanie na lukach no i diabelskie przyspieszenia podczas wyprzedzania !!!To byl koniec!!! Wpadlem po uszy!!!
Jestesmy juz razem 15tys km i sporo vinkli jeszcze przed nami Red_icon_cheesygrin
2011-01-16, 05:35 PM
Odpowiedz cytując ten post
DannyR1
Unregistered

No własnie Kobiet nikt nie zrozumie , zreszta one same siebie niepotrafia zrozumiec , Red_icon_smile
To Był moj poczatek z Wymarzona R1 Albo Ja albo Twoja R1 , ktora dopiero mialem Kupic :d
Oczywiscie Wybralem R1 Red_icon_tongue
A ZA Co Ja KOCHAM Red_icon_cheesygrin
-Za Wyglad na bank Red_icon_cheesygrin od 1998 R
- Za to ze Cały czas Mnie zaskakuje , Kiedy Przebijam na 2 , banan na mordzie Red_icon_cheesygrin a Ona ma POnad 200 Piekne uczucie Red_icon_cheesygrin
-Za zajebiste hamulce ktore uratowaly nam dwie dupeczki Red_icon_cheesygrin
aj .... Mogłbym Tak Pisac i pisac Red_icon_cheesygrin

R1 To NiE WsZyStKo , AlE BeZ NiEj WsZyStKo JeSt NiCzYm Red_icon_cheesygrin
2011-01-17, 03:00 PM
Monia_R1:) Offline
PŁEĆ PIĘKNA

Poznań
r1

Liczba postów: 175
Reputacja: 6
ej ej wypraszam sobie... ja jeden zwiazek zakonczyłam bo robił mi jazdy wiec wybrałam moto... potem kolejny zwiazek zakazy... potem usłyszałam sprzedajemy obydwoje moto albo sie rozchodzimy... wiec to działa w obie strony kotek...
dlatego wole robic co kocham i lubie bez zadnych awantur czy szantazu i ultimatumRed_icon_smile wole koło koło kolano....
2011-01-20, 11:10 AM
Strona WWW Szukaj Odpowiedz cytując ten post
prezes
Unregistered

W moim przypadku jest... no chyba tak samo jak z Wami.
Uwielbiam "jedynkę". Dosłownie !!! Za tą sylwetkę, za tą krwistą czerwień, za hamulce, za prowadzenie, za to, że potrafi złoić dupę młodszym sprzętom. Jak mówiłem - motór stary, ale jeszcze może Red_icon_cheesygrin
Za to, że nie boli mnie tyłek i ręce po kilku godzinach jazdy... A waliłem trasy po 600 kmRed_icon_smile
I cholernie za to, że stoi na dole w garażu i nie trzeba jej namawiać na "wypad"

Czasami zachodzę w głowę, jak coś takiego mogło powstać ponad 10 lat wstecz... Ale olewam odpowiedzi, ciesze się, że powstałoRed_icon_cheesygrin
2011-05-11, 09:47 PM
żaba Offline
To co Nas kręci

Ostrów Wlkp.
RN19

I cholernie za to, że stoi na dole w garażu i nie trzeba jej namawiać na "wypad"

hehe dobre Red_icon_smile
2011-05-12, 08:09 PM
Cieniu Offline
MotoManiak ;)

W-wa
RN19

Liczba postów: 1,268
Reputacja: 3
R1 - wygląd, hamulce, dzwięk, moc, wybacza bledy, i oczywiscie banan na twarzy z kazdej sekundy jazdy Red_icon_smile
2011-05-16, 01:54 PM
Koczis Offline
Moderator - Forumowa Legenda :)

Warszawa
RN65 i RN01

Liczba postów: 10,687
Reputacja: 58
Odpowiedź jest banalnie prosta: bo nie ma takiego drugiego motocykla, który daje poczucie więzi z maszyną.
---
Jawa TS350 > XJ600s > FZS600 > RN12 2004 > RN09 2002 > FZ1s GT > RN09 2003 > CBR1000RR SC57a > RN12 2006 > RN22 lift > RN32 + RN01 > RN65 2024 + RN01 1999

Moje kiepskie filmy na YT: https://www.youtube.com/user/koczis27/videos

2011-05-23, 10:36 AM
Strona WWW Szukaj Odpowiedz cytując ten post
rafalbila Offline
Użytkownik

Liczba postów: 191
Reputacja: 1
Za tą zgrabną dupke Red_icon_smile na którą mogł bym patrzec bez końca Red_icon_smile))
Minus Red_icon_smile ma nalug z piciem , dopuki dna nie zobaczy bedzie zasysala Red_icon_smile))
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-05-23, 03:35 PM przez rafalbila.)
2011-05-23, 12:57 PM
żaba Offline
To co Nas kręci

Ostrów Wlkp.
RN19

ale jest ponoć lekarstwo na jej benocholizm polecam zapytać Pawełkomo ,power commander 3 ponoć ją zaszywa hehe Red_icon_smile
2011-05-24, 09:50 AM
Cieniu Offline
MotoManiak ;)

W-wa
RN19

Liczba postów: 1,268
Reputacja: 3
no ten benocholizm jest przerazajacy ... Red_icon_tongue a wiesz ile mozna kupic benzynki za cene power comandera ?Red_icon_cheesygrin
2011-05-24, 02:26 PM
żaba Offline
To co Nas kręci

Ostrów Wlkp.
RN19

no niby tak ale patrząc w przyszłość szybko się zwróci,jak się dużo lata oczywiście Red_icon_smile
2011-05-24, 04:54 PM
rafalbila Offline
Użytkownik

Liczba postów: 191
"benocholizm" he he dobre jak kobieta duzo pije to nie za dobrze jej sie z oczu patrzy Red_icon_smile, no ale erłance mozna przymruzyc oko na ten zesz nalug Red_icon_smile piknie pomruczy , powoduje ze tulisz sie do niej zwlaszcza smigajac ponad 200 km/h Red_icon_smile czesto sie na niej "kładziemy" - w zakretach Red_icon_smile wiec jak jej mozna nie Kochac Red_icon_smile))
2011-05-24, 05:27 PM
vogel
Unregistered

(2010-12-01, 12:48 PM)żaba napisał(a):
(2010-12-01, 11:57 AM)TYSON napisał(a): Moja dziewczyna kazała mi wybrać: albo ona, albo R1.
Czasami tęsknię za Magdą.

hehe ciekawe ultimatum Red_icon_mad czasem nie rozumiem kobiet Red_icon_cheesygrin

Smierdzi mi to jakas zazdroscia Red_icon_yes przewaznie
2011-06-13, 12:45 PM
daahool Offline
Kandō 感動

Pleszew / Fabianów
RN 22

Liczba postów: 340
dla mnie jest najwspanialsza za to jak się prowadzi. Pozycja za kier jest zaje****a . No i przyznam się że mógł bym na nią patrzeć cały czas Red_icon_smile Po prostu nie potrafię przejść koło R1 nie oglądając się za nią z zachwytu Red_icon_smile
2011-06-14, 09:31 AM

Dodatkowe informacje

Skocz do:

-->