naprawa kosza sprzegłowego
Autor Wiadomość
BaCa Offline
Wariat

Polkowice
Kein

Liczba postów: 1,640
Reputacja: 6
RE: naprawa kosza sprzegłowego
Chociaż jest tu taki gość (nie chce się czepiać, ale powstrzymać się nie mogę) który kupił "nowy" kosz który nie miał luzu. A tu proszę kolejny nowy z luzem. Koczis jak mi to wytlumaczysz? Jak mówiłem, przedstawiłem fakty, pokazywałem rachunek to wierzyć się wam nie chciało buahaha.

Ps. Kosz jest taki sam w każdej 12-powtarzam...
2016-03-28, 05:07 PM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post
[*]neo386[*] Niedostępny
KNT

rabka zdrój
rn19 2008 blue

Liczba postów: 334
Reputacja: 2
jak by ktoś miał taki hałasujacy kosz to chetnie kupie..

jestem mechanikiem motocyklowym , i chetnie rzuce na to okiem bo z nie jednym hałasujacym koszem sie robiło w motocyklach ktm , gdzie był podobny problem bo kosz nowy, łozysko pod koszem nowe a tłukło sie jak by wyleciec miało - taka wade niektóre miały
2016-03-28, 05:15 PM
BaCa Offline
Wariat

Polkowice
Kein

Kolego taki nowy kosz nie hałasuje. Takie sam kupiłem ze stanów. Po założeniu zero hałasu więc to nie luźle sprężyny powodują ten hałas.
2016-03-28, 06:55 PM
Mawers Totem Offline
Banned

Liczba postów: 296
Panowie... przeczytałem tylko pierwszą i ostatnią stronę, bo nie miałem cierpliwości tego czytać. Generalnie jest to tajemnica zawodu i nie powinienem tego mówić. Baca ma racje- to nie luźne sprężyny. Szkopuł tkwi w łożyskowaniu kosza i tam jest pies pogrzebany, ale to już tajemnice zawodowe Red_icon_wink Koczis- nitowanie to tylko wisienka na torcie.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2016-04-05, 09:27 PM przez Mawers Totem.)
2016-04-05, 09:24 PM
MarioCFC Offline
Chicken Trips

Mikołajki
RN19

Liczba postów: 1,515
Reputacja: 3
(2016-04-05, 09:24 PM)Mawers Totem napisał(a): Panowie... przeczytałem tylko pierwszą i ostatnią stronę, bo nie miałem cierpliwości tego czytać. Generalnie jest to tajemnica zawodu i nie powinienem tego mówić. Baca ma racje- to nie luźne sprężyny. Szkopuł tkwi w łożyskowaniu kosza i tam jest pies pogrzebany, ale to już tajemnice zawodowe Red_icon_wink Koczis- nitowanie to tylko wisienka na torcie.

Czyli ze co? Naprawiasz kosze czy tylko wiesz co ale nie powiesz?
2016-04-05, 10:15 PM
Artur86 Offline
Użytkownik

Brańsk
Kawa ZX10R '09

Liczba postów: 366
Lozysko igielkowe plus podkladka trzymajaca kosz i wyzlobienie na nim...
Chronologicznie: 

RN01, RN12, ZX10r'09, RN20, ZX10R'09, RN01, Tracer 9GT
2016-04-05, 11:05 PM
Strona WWW Szukaj Odpowiedz cytując ten post
Mawers Totem Offline
Banned

Ano Red_icon_cheesygrin  Jest tak jak mówi Artur- szacuneczek Red_icon_cheesygrin Zdarza mi się naprawiać kosze, ale nie mam zamiaru się szamotać z konkurencją i robić po taniości więc się z tym nie produkuję. Ja mam swoją niszę i Szrama ma swoją. Tym bardziej, że zaraz pewnie odezwie się Śruba i będzie mi mówił, że jakieś bzdury wymyślam. Zainteresowanych naprawą na własną rękę zapraszam na priv i udzielę wskazówek jak to zrobić. Dopiero dzisiaj zobaczyłem tę dyskusje i doszedłem do wniosku, że to musi być jakaś wielka tajemnica skoro jest dyskusja na 9 stron i nikt nic nie wie. Bez urazy, ale u większości użytkowników coś tam dzwoni, ale nie wiadomo gdzie więc stwierdziłem, że bez sensu rozwijać się o technicznych zagadnieniach tego tematu. Tak samo na r1r6.pl też był taki temat i teorie takie, że aż głowa puchnie.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2016-04-05, 11:51 PM przez Mawers Totem.)
2016-04-05, 11:37 PM
Adi92 Offline
Konkretny

Gorzyce
RN 12

Liczba postów: 594
Reputacja: 4
Jakby ktoś chciał ja moge sprzedać swój stary kosz po regeneracji przez zielonke Red_icon_wink
2016-04-05, 11:46 PM
Adi92 Offline
Konkretny

Gorzyce
RN 12

Przyszedł mi właśnie kosz z USA . Sprężyny latają jak nie powiem co :Red_icon_cheesygrinwiec nie ma mowy o ciasnych sprężynach .

Załączone pliki Miniatury

2016-04-13, 01:25 PM
emil2755 Offline
Użytkownik

Liczba postów: 277
Reputacja: 0
Wszyscy dostajecie jakies z drugiego sortu, tylko srubar dostal taki jak powinien byc bez luznych sprezyn Red_icon_cheesygrin
2016-04-13, 02:23 PM
Adi92 Offline
Konkretny

Gorzyce
RN 12

Haha no noe wiem moze i tak nie bd sie spierał Red_icon_cheesygrin ja mam taki i pare osób tez miało z luźnymi wiec sie nie obawiam Red_icon_wink dzis moto juz bd złożone i pierwsze km w tym sezonie planuje zrobić Red_icon_wink co ciekawe te nity różnią sie od tych w starym koszu.
2016-04-13, 03:09 PM
Adi92 Offline
Konkretny

Gorzyce
RN 12

Nowy kosz ku mojemu zdziwieniu miał luz jak juz był założony :0 i to spory chodzi przód tył a mimo to wszystko jest cicho i elegancko
2016-04-13, 08:40 PM
BaCa Offline
Wariat

Polkowice
Kein

Kolejne tylko potwierdzenie, że śruba to ŁGARZ...
2016-04-13, 09:32 PM
Adi92 Offline
Konkretny

Gorzyce
RN 12

A miałem odkupić od niego ten niby nowy kosz ...
2016-04-14, 08:09 AM
WILUR1 Offline
Użytkownik

Wejherowo
R1 RN12

Liczba postów: 279
Reputacja: 1
Witam czy komuś się w końcu udało coś zrobić żeby ten kosz tak nie chałasował ? Trochę mnie tan kosz wkur........
2016-04-23, 04:30 PM
MarioCFC Offline
Chicken Trips

Mikołajki
RN19

Hej, luknijcie na filmik. Chodzi o luzy na lozysku i luz hmm... osiowy, moge odciagac kosz na osi. Na filmie jest przed wymiana łożyska i tulei. Po wymianie jest tak samo.

To jest norma? Mialem wibracje, po wymianie ustaly ale ten luz na lozysku dalej jest...

https://www.youtube.com/?gl=PL&hl=pl
2016-07-12, 07:33 PM
MarioCFC Offline
Chicken Trips

Mikołajki
RN19

Poprawiony link, nie moge edytowac

https://youtu.be/_dEcw-Cr1kA
2016-07-12, 08:51 PM
WILUR1 Offline
Użytkownik

Wejherowo
R1 RN12

Liczba postów: 279
Reputacja: 1
Mam to samo w rn12 identycznie
2016-07-12, 09:24 PM
Mawers Totem Offline
Banned

Luuuuuuuuuuuuudzie Red_icon_smile Co wyście się tak czepili tych sprężyn jak gdzie indziej jest szkopuł. Mówię trzydziesty raz- hałasuje przez luz na łożysku igiełkowym kosza sprzęgłowego- tym dużym na takiej tulejce. Tam jest za luźne pasowanie, w Hondach wyciągasz tuleje po kilku minutach szarpania a łożysko i tak zostaje na sztywno w koszu natomiast w Yamaszce wystarczy odbić koszem do siebie i z powrotem i wylatuje tulejka razem z łożyskiem. Nadwymiarowe łożysko załatwi sprawę natomiast Szrama robi sprężyny na sztywno chyba dla zmyłki, bo to jego wielka tajemnica handlowa Red_icon_smile
2016-07-13, 06:39 AM
MarioCFC Offline
Chicken Trips

Mikołajki
RN19

(2016-07-13, 06:39 AM)Mawers Totem napisał(a): Luuuuuuuuuuuuudzie Red_icon_smile Co wyście się tak czepili tych sprężyn jak gdzie indziej jest szkopuł. Mówię trzydziesty raz- hałasuje przez luz na łożysku igiełkowym kosza sprzęgłowego- tym dużym na takiej tulejce. Tam jest za luźne pasowanie, w Hondach wyciągasz tuleje po kilku minutach szarpania a łożysko i tak zostaje na sztywno w koszu natomiast w Yamaszce wystarczy odbić koszem do siebie i z powrotem i wylatuje tulejka razem z łożyskiem. Nadwymiarowe łożysko załatwi sprawę natomiast Szrama robi sprężyny na sztywno chyba dla zmyłki, bo to jego wielka tajemnica handlowa Red_icon_smile

To jak mam dobrac do tego lozysko???
2016-07-13, 06:43 AM

Dodatkowe informacje

Skocz do:

-->