Rn09 szarpanie na 1ynce po wysprzegleniu przy niskiej predkosci
Autor Wiadomość
Krmtzzz Offline
Użytkownik

RN09

Liczba postów: 340
Reputacja: 0
Rn09 szarpanie na 1ynce po wysprzegleniu przy niskiej predkosci
Jak w temacie.

Mam dziwny problem. Nie przeszkadza to zbytnio ale jest irytujacy sam fakt wystepowania tego. Wiec chcialbym znac przyczyne. Otoz ruszanie na samym sprzegle bez zadnych zarzutow. Wysprzeglenie na 1ynce przy dajmy na to 30 km/h tez spoko. Ae jak sie tocze na puszczonym sprzegle i bez gazu(np w korku), wysprzegle tak jak zawsze tj. do nieco ponad polowy wcisnietej klamki, to pojawia sie takie jak by szarpanie i stukanie. Nie szarpie calym moto tylko chyba lancuchem. Wydaje mi sie ze to przy przedniej zebatce, przynajmniej z tej okolicy slysze ten dzwiek. Jesli wcisne klamke do konca 4ma palcami to nie wystepuje to. Co.jest grane ? Jak stoje i wcisne klamke do tej nieco.ponad polowy to.nic nie ciagnie. Problem pojawia sie.wlasnie przy toczeniu gdy tak wysprzegle i to w momencie gdy ta predkosc toczenia tez juz znaczaco zmaleje praktycznie do 3,4 km/h. Lancuch nie jest nierowno powyciagany bo sam z siebie nie podskakuje, naciagu ma jeszcze polowe. Przednia zebatka ? Dziwi mnie fakt ze jak wcisne klamke do.spodu to.sie to nie pojawia ;>
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2015-04-18, 11:44 AM przez Krmtzzz.)
2015-04-18, 11:42 AM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post

Wiadomości w tym wątku
Rn09 szarpanie na 1ynce po wysprzegleniu przy niskiej predkosci - przez Krmtzzz - 2015-04-18, 11:42 AM

Dodatkowe informacje

Skocz do:

-->