a wiec wyslali mi kase na konto 880 zl , i wniosek pisalem im na maila to co odpisali jest smieszne
Szanowny Panie,
Odpowiadając na Pana odwołanie informuję że w kosztorysie zastosowano potrącenie -50% na lakierowanie tylnego błotnika z uwagi tego iż element ten jest skorodowany (zdjęcie w załączniku). Kosztorys został wykonany z wykorzystaniem systemu eksperckiego CARWERT/EUROTAX, służącego m.in. do kalkulowania kosztów naprawy pojazdów. Nadmieniam, że system ten jest powszechnie stosowany przez stowarzyszenia rzeczoznawców samochodowych, zainteresowane organy administracji państwowej (takie jak urzędy skarbowe i urzędy celne) oraz towarzystwa ubezpieczeniowe.
Informuję, że kalkulacja Proama, która została przesłana stanowi wstępny kosztorys przed wykonawczy, którego zadaniem jest przede wszystkim wyszczególnienie części i operacji naprawczych niezbędnych do przeprowadzenia naprawy uszkodzeń, będących skutkiem przedmiotowej szkody. Kalkulacja wyznacza jednocześnie taki poziom kwoty odszkodowania, w ramach którego, przy zachowaniu rozsądnego i racjonalnego podejścia, istnieje możliwość doprowadzenia pojazdu w niezbędnym i uzasadnionym zakresie do stanu sprzed zdarzenia. Nie kwestionuję jednocześnie, że rzeczywisty koszt naprawy pojazdu może być inny, w tym wyższy (i diametralnie różny - w zależności od sposobu i miejsca naprawy pojazdu), ale to dopiero faktycznie przeprowadzona naprawa i rozliczenie kosztów naprawy fakturą VAT może zweryfikować wysokość kosztów ustalonych w kalkulacji Proama.
ODRAZU ODPISALEM ZE TYLKO DLATEGO TO JEST SKORYGOWANE PONIEWAZ OD 26 CZERWCA (OD WYPADKU) NIC Z TYM NIE ZROBILEM BO NIE MIALEM FUNDUSZY OD NICH BO SPRAWA PRZECIEZ W SADZIE BYLA

) TERAZ CZEKAM NA TO CO ODPISZA I ZDAM RELACJE . mam nadzieje ze do glaba trafil argument przyczyn naturalnych ze jak mnie gosc stuknal i minelo pol roku to normalne ze rdzewialo przez ten czas.