adams
Użytkownik

Liczba postów: 224
Reputacja:
0
|
RE: 125cc bez prawka - co sądzicie?
Głupawy to akurat widzę jak na razie jeden komentarz...
To prościej, bo ironia to nadal forma wypowiedzi trudna do zrozumienia:
"''latamy po mieście na kole na przelotowych Akrapach strasząc staruszki i urywając ze zloscia lusterka tym którzy w nie nie patrza (...) motocyklizm jest taki trendy, buntowniczy i dla wybranych'' - tak postrzega nas cała reszta, rozumiesz? Więc sądzisz, że ktoś w jakimś burgmanie albo innym gównie przy całym syfie, jakim pałają do motocyklistów niektórzy cokolwiek zmieni?
Odpowiadając na Twój przykład - sam za 16latka zapieprzałem na MTXie i Yamasze DT 80tkach zarejestrowanych jako motorowery, do DTki zainstalowałem cylinder 110ccm, wieksza zebatke etc. Czy to mądre czy nie, nie wiem. Fakt jest taki, że jak sie chce, to jezdzi sie na takich sprzętach, i to nie w wieku 21 lat (jak przewiduje ustawa) a 16stu (karte dostałem, bo zrobiłem ósemke simsonem). Wsie są pełne takich dzieciaków, tak jak gówniarzy jezdzacych pościąganymi z UK padłami 600ccm bez prawka. To nie jest większy problem niż to, że jakiś pan w garniturze kupi sobie 125ccm i zamiast Mondeem do pracy pojedzie skuterem?
Nie zapominajmy, że żeby móc jezdzić zgodnie z ustawą bez prawka trzeba mieć kat. B od 3 lat (co za tym idzie 21 lat conajmniej). Nie mówimy tu o 16latkach którzym starzy cokolwiek kupują przecież.
A wracając do tematu egzaminow i tego co sie na nich dzieje - na moim egzaminie gość się wyłożył na ósemce przewracając siebie i motor. Niezależnie od tego, czy umiał jezdzić czy nie (niech każdy oceni) - za 2 tygodnie spotkałem go usmiechniętego bo zdał prawko. W 2 tygodnie nauczył się jezdzic? Już nie będzie zagrożeniem?
Burza w szklance burzy - ja się cieszę bo jak np w mieście typu Wro choć część osób przesiądzie się o godzinie 7:30 na cokolwiek na dwóch kołach zamiast 4, to korków będzie mniej, zrozumienie dla dzielenia się drogą większe a ja dotre i wrócę szybciej z pracy. Dla mnie bomba.
|
|
2014-07-17, 05:52 PM |
|