Ponury Klecha78
Banned
Warszawa
B-king
Liczba postów: 113
|
RE: Malowanie, lakierowanie kół.
Ja do czyszczenia felg nie używam pary wodnej, miałem w v-maksie felgę tył pomalowana metoda na mokro ( po prostowaniu) i po pierwsze po 2 sezonach widoczna była różnica w odcieniu, po drugie przy zmianie opony na nową pojawiły sie rysy związane ze zdjęciem ciężarków wyważających, po trzecie wulkanizator od razu po zdjęciu ciezarkow poznał że felga nie jest proszkowo malowana więc przy zdejmowaniu opony używał tony szmat aby felgi nie porysować. Wiec po zdjęciu opony oddałem ja do malowania proszkowego.
Na marginesie pomalowanie i wypalenie felgi proszkowo wyjdzie Cie taniej niz lakier mokry jesli ma być dobrze zrobiony. Za 200 to sie nikt tego nie podejmie chyba ze na Ukrainie. Oczyszczenie felgi, polerowanie , podkład , poler, lakier przy elemencie jakim jest felga hmmm mało opłacalne. A i sama wytrzymałość powłoki na porysowane , matowienie , odbicie nawet przy wjeździe na krawężnik jest nieporównywalnie lepsza przy odpowiednio położonym i wypalonym proszku.
Szpec na "M" sie myli znowu niestety.
Tu masz tam gdzie ja robiłem na ul. Instalatorów w Wwa ( nawet nie oferują lakierowania tzw. systemowego do felg moto  )
http://www.renowacjafelg.pl/cennik/
Ps. I żadne tam 200 zł ( i to z piaskowaniem hahahaha  )
|
|
2014-07-02, 04:09 PM |
|