alfaromeogta
bandzioR1

Będzin, Katowice
R1 RN09
Liczba postów: 123
Reputacja:
0
|
RE: posypała się skrzynia ? RN09
a więc tak, okazało się że w napinaczu pękłą sprężyna, podejrzewam, że ze względu na łańcuch, który już po prostu był na tyle rozciągnięty, że sprężyna nie ogarneła i pękłą co zaskutkowało rozluznieniem łańcucha i w efekcie, bo już wywaliłem cały piec i sciągnąłem głowice..na 2 i 3 tłoku widać lekkie odbicie zaworów(tych trzech, nie wiem czy to ssace czy wydechowe bo już szybko rozbierałem ze względu na brak prądu w garażu) a na głowicy widać że są skrzywione.. osobicie wolałbym zrobić tą głowice i wiedzieć co mam niż kupywać znowu kota w worku.. ale teraz pytanie co robić gdzie szukać zaworów itd..poźniej regulacja luzów na zaworach..Mechanik, który ma garaż obok mnie i sklada też jakieś motocykle ale nie ogarnie mi tego bo mowi, ze sam nie ma czasu na swoje podpowiedział mi, że raczej wał będzie ok, że w sumie sam wybuch mieszanki podczas pracy ma wiekszą siłe działania na tłok, niz takie lekkie spotkanie na wolnych obrotach tłoka z zaworami..i zebym się tym nie martwił. Ktoś z Was miał taki problem już ?  wolałbym kupic, uszczelniacze zaworowe, zawory dotrzeć je i zrobic tą głowice, którą mam ale jak się to ma z kosztami znowu ?jak prowadnice?\
Aha i jeszcze jedno w sumie silnik na ciepłym ciężko czasmi odpalał nie wiem czy pierścini też nie wymienić, kompresji wczesniej nie mierzyłem..tak to jest kurcze.. niedawno ją kupiłem zamiast powymieniać rzeczy od razu, chodzi mi tu o rozrząd to trzasnąłem nią ok 4tys. i teraz taka kara mnie spotkała okrutna
My latamy nisko
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2014-05-22, 09:14 PM przez alfaromeogta.)
|
|
2014-05-22, 09:11 PM |
|