RN12 ciężko pali, wygląda na akumulator ale po wymianie dalej to samo /ROZWIĄZANIE
Autor Wiadomość
malikowy Offline
SŁOŃCE NAWALAJ !!!

Łomianki k. Wawy
RN12

Liczba postów: 3,089
Reputacja: 12
RN12 ciężko pali, wygląda na akumulator ale po wymianie dalej to samo /ROZWIĄZANIE
Siema,
Opiszę swój problem i rozwiązanie dla przyszłych osób bo znalazłem informację, że zdarza się taka usterka.

AWARIA: problem polega na tym, że gdy chcemy uruchomić motocykl on słabiutko kręci i potrafi nawet na maksymalnie naładowanym akumulatorze nie odpalić, po 1 czasem 2/3 próbach siada akumulator i trzeba znowu ładować, u siebie myślałem że to wina aku bo stał nieładowany przez część zimy więc do sklepu i kupiłem drugi ale problem dalej był, przy rozruchu gasł licznik i czasem udawało się zaskoczyć silnikowi czasem nie

ROZWIĄZANIE: jako, że musiałem oddać moto na wymianę TPS to od razu im powiedziałem żeby to też sprawdzili, zaczęli szukać dziury w całym i na pierwszy rzut poszedł rozrusznik do sprawdzenia bo znalazłem info o podobnych problemach więc im to zasugerowałem, po demontażu okazało się że puścił uszczelniacz i olej dostał się do rozrusznika na szczotki robiąc zwarcie. Rozebrali rozrusznik, wymienili uszczelniacz, wyczyścili szczotki i moto pali na dotyk.

koszt całej roboty wraz z transportem z domu i do domu - 320zł
# # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # #
R1 RN12 + BMC/PC3/Akrapovic Ypipe/A&R Track ExhaustRed_icon_fuckoffdbl
Shoei XR1100 El Capitan + Alpinestars GPPRO/SupertechR
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-04-03, 10:04 AM przez malikowy.)
2013-04-03, 10:03 AM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post

Wiadomości w tym wątku
RN12 ciężko pali, wygląda na akumulator ale po wymianie dalej to samo /ROZWIĄZANIE - przez malikowy - 2013-04-03, 10:03 AM

Dodatkowe informacje

Skocz do:

-->