mad666
kto się odważy ze mną ścigac ?

KRAKOOVIA
RN42
Liczba postów: 1,231
Reputacja:
4
|
RE: Szef skurwiel bawi się w szpiega
moim zdaniem powinieneś być pewny tego że masz racje: to podstawa w starciu tego typu i miej konkretne prawne uzasadnienie - to nie jest trudne tylko trzeba chcieć się przełamać.
Wg mnie masz niezłą podkładkę jak wystawił CI pełny etat i sprawa jest wygrana w każdym sądzie czy PIPie czy innych tego typu bo zawsze możesz złożyć zawiadomienie że podpisałęś umowe z wszystkimi danymi oprócz tego szczegółu że 1/2 etatu a nie 1 itp bo szef miał Ci to okreslić przy rozmowie i padłeś ofiarą oszusta.
Byłem kiedyś w podobnej sytuacji tyle ze ją wygrałem nadzieją, fachem i cierpliwością. W moim przypadku dosłownie uzależniłem firme od siebie i jeśli ktoś mnie usunie ze stanowiska nie mają szans szybko sobie poradzić, a jeśli będą chcieli ...to będzie ich to kosztowało kasy i czasu zanim ktoś mnie zastapi i wejdzie w temat, oczywiście być może ich stać ale chodzi tu o to ile człowiek jest wart? Dużo mnie to kosztowało i dopiero po 3-4 latach zacząłem normalnie dostawać kase (ja dostawałem na pocżątku 800zł) urlopy i jakieś takie podejscie się zmieniło choć i tak nie jest idealnie. Mój szef uwaza że jeśli sam się nie cenisz to kto ma CIe cenić ?
Musisz być silny o podjąć konkretne decyzje i ruchy by to zmienić rzeczywistość, nic od razu z wielkiego kopa, tylko na poczatku poproś go o rozmowe, nagraj ją! musisz ją poprowadzić w taki sposób by wszystko było wyraźnie w nagraniu okreslpone jakie masz warunki i na jakiej jesteś pozycji, jak CIe oszukuje i że to CI się nie podoba, ostrzeżenie to ma być poparte konkretami - to jest dowód nawet w sądzie (to nagranie).
Najwięcej byś zyskał gdybyś poszedł do tv bo jeszcze pewnie by ci zapłacili za afere, i na pewno pomogli prawnie itp. ALe zadyma za cały kraj. Nagraj filmy, zdjęcia itp.
Musisz się wykazac nie tylko operatywny w fachu cukierni ale tez spratny w życiu i prawie - takie czasy.
|
|
2013-03-15, 05:59 PM |
|