po co kombinować samemu

lubię pogrzebać ale wolałbym zapłacić za sprawdzoną konstrukcję klatki niż samemu majstrować pomimo, że mam spawarkę i blisko do składu materiałów żeby sobie rurki odpowiednie kupić. Koszt klatki według tej aukcji do ZX'a to 440zł, równie dobrze można powiedzieć do łańcucha, po co kupować super drogi skoro tani też będzie działać, po co kupować crash pady skoro możesz iść do tokarza i sobie samemu zrobić
@down
oj tam oj tam, na pewno jak ktoś ma dostęp to ok ale mig/mag/tig trzeba umieć spawać

akurat crash pady można powiedzieć to samo, masz dostęp do tokarki to sobie sam zrobisz czyż nie :>
poza tym nie mam wiary w ludzi, którzy się tym nie zajmują na codzień, ułożyć rurki to sobie każdy potrafi ale kwestia tego ile to wytrzyma. Porządnie zrobiona klatka to dopasowanie do mocowań, dopasowanie rur, zrobienie komputerowo modelu na który zostaną podane siły, tak powinno to wyglądać im mniej spawów tym lepiej.
i znowu robisz offtop Xoxo, bana mu!
ps. Marki zrobi jak będzie chciał, ma nasze opinie. Ja bym zakończył ten temat i polecam skorzystanie z forum ludzi zajmujących się stuntem PL/EU/US, artykuły z motogenu jak i ten ze ścigacza bodajże czy motormanii (S13 z nimi jakoś tam współpracuje) przeczytać i tyle.
# # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # #
R1 RN12 +
BMC/PC3/Akrapovic Ypipe/A&R Track Exhaust
Shoei XR1100 El Capitan + Alpinestars GPPRO/SupertechR