Jak zabezpieczyć motor przed kradzieżą?
Autor Wiadomość
marider Offline
E=mc^2 ;]

Podlasie
Rn22 / EU

Liczba postów: 2,261
RE: Jak zabezpieczyć motor przed kradzieżą?
Taka elektroniczna ladowarka to dobry sposob na przedluzenie zycia akumulatora lub regeneracje o ile nie jest juz zasiarczony na maxa. Uzywam Optimate od 4lat i sobie chwale, zima nie musze nawet aku wyjmowac (garaz mam ogrzewany i tak). Podlaczasz ladowarke na zime i odlaczasz wiosna, wygoda. Samochodowe aku tez obluguje tyle ze mniejszy prad wydluza ladowanie ale za to robi to dokladniej. Polecam tez Oxforda.

Kosztuja wiecej niz inne ladowarki ale inwestycja jest na lata i warto.

http://moto.allegro.pl/mm-tecmate-ladowa...27730.html

(Sa juz nowsze wersje, ja mam taka).

Odnosnie alarmow Datatoola (najbardziej zaawansowane i drogie)- w UK montuje sie je w certyfikowanych punktach montazowych (znam 1 w Pl) ale w sumie zrobi to tez kazdy rozgarniety elektryk czy spec od alarmow jak ma schemat. Ciezko troche zdobyc instrukcje montazu bo nie ma jej w pudelku a wszystkie kable sa czarne i jest zakaz udostepniania ich ale da sie Red_icon_smile Fajna funkcja to masa ustawien, immo, mozliwy kluczyk w pilocie i doprogramowywanie nowych ale jak zgubisz ostatni pilot, to wtedy jest problem i alarm do wyrzucenia. Ale i tak sie oplaca miec alarm w moto Red_icon_smile

Pzdr
2012-07-22, 09:13 AM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post

Wiadomości w tym wątku
Jak zabezpieczyć motor przed kradzieżą? - przez szymek - 2012-05-16, 03:33 PM
RE: Jak zabezpieczyć motor przed kradzieżą? - przez marider - 2012-07-22, 09:13 AM

Dodatkowe informacje

Skocz do:

-->