no to stało się i mi.. Malikowy Lotnik [cz. 1]
Autor Wiadomość
malikowy Offline
SŁOŃCE NAWALAJ !!!

Łomianki k. Wawy
RN12

Liczba postów: 3,089
Reputacja: 12
RE: no to stało się i mi.. Malikowy Lotnik
sry marider ale adwokaci i niezależni rzeczoznawcy to normalne postępowanie jeśli chce się dostać prawdziwe odszkodowanie z towarzystwa taka jest prawda i jeśli zadzwonisz na infolinię czy porozmawiasz z rzeczoznawcą z TU które likwiduje szkodę to poinformują Cię "jeżeli nie odpowiada Panu zaproponowana przez TU wartość pojazdu ma Pan prawo powołać niezależnego rzeczoznawcę i przedstawić jego decyzję" i także mam zawsze prawo do zatrudnienia adwokata nawet jeśli to sprawa o źle dostarczony list przez Pocztę Polską. I z tego co się dowiedziałem to można nawet zdobyć specjalizację odnośnie ubezpieczeń itp. czynności związanych z towarzystwami ubezpieczeń i walki o odpowiednie roszczenia. Podobnie jak adwokaci specjalizujący się w sprawach rozwodowych.
Kwestia tylko właśnie pieniędzy i czy to się opłaca dla Ciebie. Poza tym jeśli mam dostęp do lepszego rzeczoznawcy to czemu mam nie skorzystać? Lepiej pójść do takiego który ma biuro w rozpadającym się budynku albo tylko numer telefonu do siebie i zapłacić mu za coś co może nawet nie pomóc? Tu chociaż wiem że człowiek się przyłoży do tego co robi.
Nie jest to żadne cwaniakowanie, a nie jedna osoba posługuje się w Polsce swoimi znajomościami. Gdybyś miał możliwość leczenia się u swojego kolegi super lekarza chirurga to pewnie byś nie skorzystał co? Wolałbyś zostać u jakiegoś typa który pewnie ściągał na egzaminach i jakoś wszystko mu się udało żeby dorwać Ciebie na stół operacyjny.

Z tego co wiem od swoich byłych i obecnych klientów także stosowali takie metody i pewna bardzo znana osoba którą znam i miała kłopot właśnie o nowiutkie auto ledwo 4 miesięczne zastosowała podobną metodę.
Odnośnie kosztów to rzeczoznawca "po znajomości" 300zł, o adwokata na razie się nie pytałem bo twierdzę że o ile można to należy unikać sądów itp. rozwiązań zwłaszcza w Polsce. No i najważniejsze w tym momencie dla mnie to odpowiednie odszkodowanie za motocykl bo on jest dla mnie najważniejszy i abym dostał chociaż pieniądze na następną rn12, na 100% dostanę jakieś odszkodowanie z tytuły drugiej zgłoszonej szkody "przedmiotowej" jak to napisała do mnie dziś Pani z MTU.

Cytat:Po mojemu to jeszcze wyceny nawet nie masz
no co Ty? jak byś poczytał wątek to byś wiedział że nie mam bo TU nie zrobi wyceny bez oceny kosztów naprawy i odezwu z ASO, a to jak napisałem jeszcze nie zostało do TU wysłane i zostanie dopiero po akceptacji kosztorysu z ASO przeze mnie. Jednocześnie nie zrobią także aukcji bez potwierdzonych uszkodzeń, a dziś były drugie oględziny ich rzeczoznawcy więc trochę za szybko wszystko byś chciał.
# # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # #
R1 RN12 + BMC/PC3/Akrapovic Ypipe/A&R Track ExhaustRed_icon_fuckoffdbl
Shoei XR1100 El Capitan + Alpinestars GPPRO/SupertechR
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-07-19, 08:30 PM przez malikowy.)
2012-07-19, 08:23 PM
Szukaj

Wiadomości w tym wątku
RE: no to stało się i mi.. Malikowy Lotnik - przez XoXo - 2012-07-10, 10:00 PM
RE: no to stało się i mi.. Malikowy Lotnik - przez XoXo - 2012-07-10, 10:35 PM
RE: no to stało się i mi.. Malikowy Lotnik - przez XoXo - 2012-07-11, 12:29 PM
RE: no to stało się i mi.. Malikowy Lotnik - przez XoXo - 2012-07-12, 10:56 PM
RE: no to stało się i mi.. Malikowy Lotnik - przez malikowy - 2012-07-19, 08:23 PM
RE: no to stało się i mi.. Malikowy Lotnik - przez XoXo - 2012-07-20, 06:14 PM
RE: no to stało się i mi.. Malikowy Lotnik - przez XoXo - 2012-08-12, 05:48 PM
RE: no to stało się i mi.. Malikowy Lotnik - przez XoXo - 2012-08-13, 12:48 PM
RE: no to stało się i mi.. Malikowy Lotnik - przez Epke - 2012-08-14, 07:22 PM
RE: no to stało się i mi.. Malikowy Lotnik - przez Epke - 2012-08-14, 07:52 PM
RE: no to stało się i mi.. Malikowy Lotnik - przez Epke - 2012-08-14, 08:44 PM
RE: no to stało się i mi.. Malikowy Lotnik - przez Epke - 2012-08-14, 10:46 PM

Dodatkowe informacje

Skocz do:

-->