zwir0
Użytkownik

Kraków
RN12 '04
Liczba postów: 148
Reputacja:
0
|
RE: czerwona lampa alladyna .....
miałem podobne obserwacje (bardziej jak Zygi niż jak Simon) w RN04...mało tego - u mnie strzelił NIKASIL i wyrzucało olej do filtra powietrza w naprawdę znacznych ilościach, wiec Alladyn niestety uwziął się na mnie skubany i co chwilę świecił przypominając o sobie.
Ale dokładnie pamietam lecąc z Katowic do Krakowa - dzida, dzida, dzida - BANG! Zonk....świeci Alledyn - Zjazd na MOP`a, szybki zeskok z motocykla, (oczywiście moto zgaszone) - szybki look w oczko prawdy a tam...susza. Zanim dobrze zastanowiłem się czy dymać z buta na stacje, czy dzwonić po kogoś czy poprostu podjechać samemu - drugie spojrzenie w oczko prawdy - a tam... STAN!
Wychodzi na to, że rzeczywiście przy wysokich obrotach cały olej z miski był "rozpierdzielany" po górze silnika i nie miał czasu/możliwości, aby grawitacyjnie wrócić na dół. Wszystko kleiło by się do kupy, że zaworek mógł nie działać zgodnie z funkcją dla jakiej został zaprojektowany.
W każdym razie (kończąc historię biednej RN04) rozpatrując wszelakie ZA i PRZECIW oraz dodając do tego fakt braku PEWNEGO silnika jako dawcy...zapadła decyzja o sprzedaży moto za bezcen i przesiadki na RN12
|
|
2020-05-11, 09:17 AM |
|