Mechanik wyregulował zawory - klepią. Mogę tak jeździć ?
Autor Wiadomość
simon68 Offline
Administrator

Oświęcim
RN22,SX450,dzik

Liczba postów: 2,664
Reputacja: 9
RE: Mechanik wyregulował zawory - klepią. Mogę tak jeździć ?
(2020-04-06, 10:46 AM)Taksobie napisał(a): Oddałem jakiś czas temu R1 RN04 do mechanika na ogólny przegląd, wymiane rozrządu, synchro gaźników i regulację zaworów. No i zawory wyregulował, tylko że jedną płytkę dał o dwie setki cieńszą od pozostałych BO W SKLEPIE NIE BYŁO. Ale podobno wszystko i tak mieściło się w tolerancji. No i teraz klepie mi ten zawór dość głośno. Ustaliłem z nim że po świętach jadę na poprawkę (czyt. reklamację) bo mnie ch* strzela jak to słyszę. Siedze na moto i skupiam się tylko na tym klep klep klep klep. Tylko pytanie - mogę teraz tak jeździć ? Pogoda piękna dojeżdżał bym chętnie do pracy 7km w jedną stronę. Tylko boje się że coś się "wyklepie" przez to "klepanie".

jak jest w dole tolerancji to nie powinien klepać, więc to może nie być przyczyna że klepu klepu ....
na dolocie masz zakres 0,11 do 0,2 czyli 9 setek różnicy
a na wylocie masz 0,21 do 0,27 czyli 6 setek różnicy.....
między max a min ....
chyba że pomylił setki z dziesiątkami  Red_icon_cheesygrin Red_icon_cheesygrin Red_icon_cheesygrin Red_icon_tongue2 Red_icon_tongue2

szybkie drogi są dla szybkich motocykli, szybkie zakręty dla szybkich motocyklistów....
na chuj koni kupa jak kierowca dupa.........
GAZU PIZDO..........

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2020-04-06, 05:02 PM przez simon68.)
2020-04-06, 05:02 PM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post

Wiadomości w tym wątku
RE: Mechanik wyregulował zawory - klepią. Mogę tak jeździć ? - przez simon68 - 2020-04-06, 05:02 PM

Dodatkowe informacje

Skocz do:

-->