(2019-09-03, 07:06 AM)Malina6 napisał(a): Witam. Problem jak w temacie, wyskoczył mi błąd 46
(Error pokazateey voltage on the ignition module). Mianowicie, kilka dni temu wracając z przejażdżki pod domem po zgaszeniu moto na liczniku pokazał się błąd 46 i zaswiecil check. Po próbuje odpalenia motoru zero reakcji kompletnie nic, bateria wyładowana do zera. Moto do garażu, bateria pod prostownik, następny dzień, bateria full motor odpala odrazu, ginie błąd ja jadę na przejażdżkę i po pięciu minutach jazdy gasze moto za chwilę odpalam i znów lipa. Bateria kompletnie wyładowana motor nie odpala i znów błąd 46. Gdzie szukać przyczyny? Aku? Moduł jakiś? Alternator? Mieszkam w UK i ciężko o polskich mechaników a w serwisie zaraz będą liczyć moto godziny i mnie skasuja ze 200f.
dobrze jest napisać o którą wersje R1 chodzi....
ale znaszłęm że masz Rn19
panie kolego nie pal już tego...........
magneto miałeś zmieniane ???
jak nie to może być nie wesoło...
poszukaj sobie wątków o magnecie, a póki co
magneto na wierch przy demontażu uważaj żeby podkładki nie spadły do miski bo będziesz mieć miskę do ściągania,
jak nie masz odpowiedniego sprzętu żeby zablokować magneto przez otwór tak jak w serwisówce pokazują, by zostało w środku, to idzie z lekkim wyczuciem wytargać całe ale w momencie jak obudowa zejdzie z tulejek prowadzących ciągnij obudowę w duł żeby to co ma zostać zostało na ośce.....
i reszta będzie jasna, czy porażka czy pierdoły..... bo może być pierdoła ale jak poszły magnesy to lepiej moto nie palić
bo są przypadki że wał idzie skrzywić.........