Jako że ostatnimi czasy trafiły do mnie 3 czy 4 RN22 w tym 2 z 2013 roku z tymi samymi problemami .. a do tego jedna z wybitnie WREDNYM podejściem do jakiejkolwiek próby zapalania

... no to skupiłem się konkretnie, prawie dwa dni na rozwiązaniu raz na zawsze tej choroby szalonych RN22 ...
Jeśli ma ktoś kłopoty że moto kręci i wali w tłumiki pokazując fakara, a po założeniu nowego akku problem nie znika i jest tylko nieco, nieco lepiej .. no to jeśli ma życzenie to zasadniczo w 99% jestem pewien że wiem co należy zrobić ( naprawić ) żeby moto wróciło do kondycji w jakiej być powinno ...
Niestety NIE JEST TO jedno magiczne pstryk czy ewentualny opis ja to zrobić .. bo przyczyn jest 6 .. no czy tam 5 jeśli założymy nowy akumulator o prądzie rozruchowym 190 A i nic to nie pomoże ..
NIE JEST to żadna "oferta" żeby sobie ktoś nie pomyślał od razu jakichś głupot !!!
Pisze to na zasadzie >> JEŚLI KTOŚ szuka pomocy, próbował już u innych i nic to nie pomogło to zapraszam ... nie komentujcie na zasadzie "wiedzy tajemnej" za $$ - bo to mocno krzywdzące ..
Chcę potwierdzić czy znalazłem kombinację zdarzeń która powoduje ten problem - dlatego też chciałbym zająć się tym jeszcze w 2 czy 3 motocyklach .. potwierdzając podejrzenia na 100% a nie 99

...