Zakup nowego motocykla z salonu - czy to ma sens?
Autor Wiadomość
Ratm Offline
XXX

KRK
MT 10

Liczba postów: 115
Reputacja: 0
RE: Zakup nowego motocykla z salonu - czy to ma sens?
Kuba, a ty myślisz że te Moto co mają rok, dwa i są za polowe ceny to od 1 właściciela funkiel nówki? Wszystko to po szkodzie całkowitej (co wcale nie musi oznaczać że Moto jest złe, jak dobrze zrobione, ale jak by było dobrze zrobione to by nie kosztowało połowę taniej). Nikt nie sprzedaje po roku moto tracąc na tym 30-40 tys. Gixa wziął odemnie gość na handel, jestem pewien że się pojawi na wiosnę za jakieś 45 tys funkiel nówka nie śmigany. Ja kupiłem teraz Mt 10 nówka z 2016 roku. Moto niby 2 (teraz to już prawie 3) letnie więc sporo tańsze a od modelu 2018 niczym się niemal nie rożni (QS dokupiłem fabryczny od razu). I wiem co mam, nikt mi tego nie przewrócił (sam se go przewrócę niedługo) Red_icon_wink nie jeździł na kole przy przebiegu 50km i bez oleju, itd, itp.
Dodatkowo jeśli kupujesz nowe moto to od ceny salonowej można sporo urwać, jak moto nie jest na promocji to spokojnie z 5% jak jest na wyprzedaży to mniej ale zawsze ten tysiak dwa można urwać i kupić jakieś akcesoria, które notabene często do moto dodają za grosze, ja QS dostałem praktycznie gratis. Warto kupować pozna jesienią i zimą bo salony często maja kupę kasy utopionej w moto i są w stanie dużo opuścić żeby tylko się moto pozbyć (np w tamtym roku na MT10 SP dostałem ofertę o prawie 8tys lepsza niż normalna cena)

Wiec pytanie nie jest czy kupić nowe moto za 8o tys czy roczne prawie nowe za 55, tylko czy kupić nowe za 80 z fajnymi akcesoriami czy rozwalone i ładnie poskładane za 55.
I odpowiedz jest prosta, jak cie stać i chcesz tym moto polatać co najmniej 4-5 lat to warto wziąć nowe, nawet na kredyt (oczywiście AC obowiązkowe). Jeśli zmieniasz moto co 1,2,3 lata to nie warto bo dużo na nim stracisz (bo na rynku będą "perełki" roczne za polowe ceny wiec swojego w dobrej nie sprzedasz), a bity moto, ale ładnie zrobiony się i tak sprzeda za dobra kasę (szczególnie ze masz renomę na forum i moto od Ciebie prawie jazdy kupi) Red_icon_smile

"Riding well is difficult, riding poorly is easy and painful." Red_icon_smile  - Nick Ienatsch
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2018-12-14, 07:41 AM przez Ratm.)
2018-12-14, 07:10 AM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post

Wiadomości w tym wątku
RE: Zakup nowego motocykla z salonu - czy to ma sens? - przez Ratm - 2018-12-14, 07:10 AM

Dodatkowe informacje

Skocz do:

-->