Temperatura silnika / wyciek chłodziwa ?
Autor Wiadomość
Robot Offline
ja tu tylko sprzątam ;P

Szczecin
RN22

Liczba postów: 400
Reputacja: 11
Temperatura silnika / wyciek chłodziwa ?
Mogła tak dymić gdyż w okolicy kolektory-exup jest kilka większych wgłębień gdzie mogło Ci się nazbierać sporo tego oleju, a wypalanie trochę twa.
Jeśli chodzi o temperaturę, to przychodzi mi tylko do głowy zacięty termostat - szkoda że nie złapałeś wtedy ręką za chłodnice , wiedziałbyś czy się otworzył - tak czy siak musisz to obserwować bo sytuacja może być rozwojowa hehe

- przez chwilę też pomyślałem sobie że mogło Ci przyłapać płyn przez te mrozy w blaszaku... - no ale na pewno lejesz gotowy koncentrat lub pół na pół także nie ma tematu - albo jakaś opaska luźna lub ten oring krućca między blokiem a termostatem(sprawdzisz sobie) [emoji3]

Ps.Sprzedam Ci patent - jak rozgrzejesz porządnie już moto - to zanim odkrecisz filtr lub korek to połóż sobie kawałek folii aluminiowej - będzie bez dymienia następnym razem [emoji3]
Aaa... podczas wyprowadzania moto z blaszaka nie raz pojawia się para wodna na Wszystkich częściach motocykla - chodzi o tą różnice temperatur - normalka Red_icon_smile najlepiej wtedy zostawić moto na pierwszym słoneczku jakie się pojawi hehe... niech trochę postoi przed odpalaniem [emoji3]

Mam nadzieję że coś Ci pomogłem - bezpiecznego sezonu koleżko[emoji16]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2018-03-26, 06:59 PM przez Robot.)
2018-03-26, 06:55 PM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post

Wiadomości w tym wątku
Temperatura silnika / wyciek chłodziwa ? - przez ernst - 2018-03-26, 05:18 PM
Temperatura silnika / wyciek chłodziwa ? - przez Robot - 2018-03-26, 06:55 PM

Dodatkowe informacje

Skocz do:

-->