Temperatura silnika / wyciek chłodziwa ?
Autor Wiadomość
ernst Offline
Użytkownik

Kraków
Ducati Diavel C

Liczba postów: 215
Reputacja: 1
Temperatura silnika / wyciek chłodziwa ?
Po wymianie oleju zostawiłem Erałankę na wolnych obrotach, bo trochę mi się wylało na wydech i pomyślałem, niech się wysmaży Red_icon_wink Potem troszeczkę ja potrzymałem na obrotach. Zaczęła dymić trochę za dużo jak na tą ilość oleju jaki był na wydechu. Ale dymiła właśnie z okolic exupa, gdzie on się rozlał. Zostawiłem ją dalej na wolnych. Po chwili  zaświeciła się kontrolka temperatury silnika. Wiatraki pracowały cały czas. Temperatura coś koło 1268C. Schłodziła się. Zdjąłem osłony z obu stron. Oglądnąłem całość. Żadnych zacieków, czy wycieków nie zobaczyłem. Poziom płynu w połowie pomiędzy max i min, więc ok.Rury w całości. Odpaliłem ponownie. Sprawdziłem czy rury nie puchną. Wszystko wydaje się być ok.

Jakiś tydzień temu z lewej strony silnika zauważyłem małą kroplę zielonego płynu (na zdjęciu) i nie wiem czy czasem tego nie wiązać z tym co stało się dzisiaj. Wtedy to wytarłem i teraz nie ma żadnego śladu wycieku.
Czy temperatura mogła tak wzrosnąć od trzymania moto przez chwilę na ~6000 obr. na postoju ?
Może z uwagi na to, że tej zimy wyjątkowo Erłanka stała w blaszaku, po prostu wilgoć odparowała jak potrzymałem ją na obrotach ?
Nie bardzo wiem co o tym wszystkim myśleć Red_icon_sad Szukać przyczyny, czy po prostu jeździć i  obserwować ?

Chyba, że to sprawka korka i wywaliło wężykami akurat w okolice wydechu? Dla tego też przy wyższych obrotach to się stało.

2018-03-26, 05:18 PM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post

Wiadomości w tym wątku
Temperatura silnika / wyciek chłodziwa ? - przez ernst - 2018-03-26, 05:18 PM
Temperatura silnika / wyciek chłodziwa ? - przez Robot - 2018-03-26, 06:55 PM

Dodatkowe informacje

Skocz do:

-->