Robot
ja tu tylko sprzątam ;P

Szczecin
RN22
Liczba postów: 400
Reputacja:
11
|
RE: ladowerki motocyklowe z lidla
(2018-01-11, 10:49 AM)Koczis napisał(a): Tak sie zastanawiam czy swojej nie zmienic, bo wczoraj jak podlaczylem aku to pokazywalo na mierniku ze laduje 12,9V i tak dzis rano pokazuje aku po odlaczeniu ladowania.
Jak radzicie. Kupic taka z lidla czy ta moja ktora daje 12,9 moze byc? Jako druga na pewno super się sprawdzi i pewnie też się przyda
Kris86 - Citek to dobra ładowarka tylko trochę droga [emoji14]
Panowie ...prawie każda ładowarka impulsowa jest tak zrobiona (ze względów bezpieczeństwa oczywiście jak i samej budowy) - aby nie było iskrzenia po podłączeniu aku, jak też opcji że zagotuje się elektrolit i dojdzie do małego lub większego buum hehe... - na pewno spowodowane jest to tym że producenci używają różnych technologii do budowy aku, jak też że nie każdy wie, jakie są zasady bezpieczeństwa (np.w czasie doprowadzania tego elektrolitu do odpowiedniej gęstości).
W tych czasach, wszystko robi się już takie jednorazowe i każdy się do tego przyzwyczaja niestety...
Myślę... że ta ładowarka- po obserwacjach oczywiście - jest w stanie doprowadzić do całkowitej regeneracji aku. (dluuuugi tryb zima)
PS. Miałem kiedyś Etz 251 i problem z aku noo.... to trzeba było sobie radzić i podrasowałem ładowanie hehe(stare czasy...).Efekt był taki że coś tam śmierdziało z pokrywy ale paliła na pych.Podczas odłączenia aku właśnie było to buuum .... [emoji14]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2018-01-11, 01:14 PM przez Robot.)
|
|
2018-01-11, 01:10 PM |
|