Szyba fotochromatyczna - jak oceniacie?
Autor Wiadomość
gizu Offline
Użytkownik

Ksu
RN39

Liczba postów: 221
Reputacja: 0
RE: Szyba fotochromatyczna - jak oceniacie?
Posiadam taka szybę drugi sezon i jestem z niej zadowolony. Spełnia swoje zadanie bardzo dobrze ale ma też swoje wady. Przy ostrym, jesiennym słońcu mogłaby bardziej pochłaniać promienie słoneczne. Myślę że w tych warunkach zwykła blenda lepiej się sprawuje. Ponadto gdy zbliża się zmrok, potrafi przekłamywać kolory, niejednokrotnie otwierałem szybę bo wydawało mi się ze asfalt jest mokry Red_icon_cheesygrin Za to barwy w jesienny, piękny dzień są niepowtarzalne.
Szyba ma swoje zalety i wady do których trzeba przywyknąć. Nie bez powodu nie posiada legalizacji drogowej, a mowa tutaj o szybie firmy transitions za 500zł do kasku Shoei NXR.
Na szybę trzeba uważać bo każdy odprysk powoduje miejsce w którym się nie przyciemnia- taki bad pixel Red_icon_wink
Poza tymi wadami są same zalety.
Szybka dosyć szybko się ściemnia i odwrotnie - robi się jasna. W trasie daje zajebisty komfort, a przede wszystkim można jechać i nie zawracać sobie głowy że za chwilę się ściemni.
Gdybym miał kupować to bez wahania kupiłbym ją jeszcze raz.
2017-10-03, 09:47 AM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post

Wiadomości w tym wątku
Szyba fotochromatyczna - jak oceniacie? - przez Koczis - 2017-09-26, 06:32 PM
RE: Szyba fotochromatyczna - jak oceniacie? - przez gizu - 2017-10-03, 09:47 AM
RE: Szyba fotochromatyczna - jak oceniacie? - przez Legut - 2017-10-06, 10:35 PM

Dodatkowe informacje

Skocz do:

-->