naprawa/ pasowanie wału korbowego Yamaha r1 rn12 rn 19
Autor Wiadomość
Totem 2 Offline
Banned

Liczba postów: 89
RE: naprawa/ pasowanie wału korbowego Yamaha r1 rn12 rn 19
Oj Kejsi Kejsi... baaaardzo cie lubię, ale bzdurki gadasz. Czemu ty się ze mną zawsze kłócisz? Red_icon_cheesygrin wiesz, że serwisówke Yamahy znam na pamięć i ciężko mnie zagiąć z silników Red_icon_cheesygrin Panewki na blok są po to, żeby wał ustawić w bloku i dlatego właśnie dobiera się je po oznaczeniach gniazd na bloku i czopów głównych na wale, ale co ja tam sie mogę znać hehe Red_icon_wink wysokością panewki wyrównujesz te rożnice pomiędzy poszczególnymi gniazdami w bloku i czopami głównymi wału. Oczywiście różnice idą w jakieś ułamki milimetrów, ale musi tak być, żeby taki silnik mógł dobrze pracować. Ja nie wiem skąd się wzięła teoria  na tym forum też lansowana, że wał z innego silnika należy przelożyć ze wszystkimi panewkami. Korbowodowe zostają, jeżeli wrzucamy komplet z korbowodami co pracowały z "nowym" wałem ale glówne trzeba pasować, do swojego bloku jeżeli ma być dobrze. Heftnąć fakt faktem nie umiem Red_icon_cheesygrin a już na pewno nie tak jak ty, ale kiedyś się nauczę   Red_icon_wink

Totem Garage 
 503 797 747
www.facebook.com/totem.grg
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2017-07-25, 12:26 AM przez Totem 2.)
2017-07-25, 12:24 AM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post

Wiadomości w tym wątku
RE: naprawa/ pasowanie wału korbowego Yamaha r1 rn12 rn 19 - przez Totem 2 - 2017-07-25, 12:24 AM

Dodatkowe informacje

Skocz do:

-->