Nie mogłem już edytować tego, co wyżej, więc ...
U mnie wygląda to tak:
Do przylepca wsunąłem takiego klipsa:
Do niego przejściówkę z GoPro do Sony - taką:
i do tej przejściówki uchwyt navi przytroczyłem trytytkami (bo często go porywam na rower

)
Wy możecie etui na telefon przykręcić do w/w ... nawet macie dziurkę
Moim zdaniem ...:
Zalety: szybki montaż i demontaż, możliwość regulacji pochylenia (zależnie od kąta padania słońca), jako-taki wygląd
Wada: trzeba śliptać w zbiornik
Nie mniej jednak, ja pozostaję przy komendach głosowych z navi telefonu, a Garmina przeważnie mam w plecaku (gdyby było aż takk źle

)
Ad. samych aplikacji navi ... próbowałem Yanosika, do auta OK, ale na moto .... moim zdaniem dwie wady:
# pierwsza - nawet, jak na maksa ustawi sie głośność, to kiepsko go słychać w słuchawkach (tych kanałowych z gumkami) w kasku,
# druga, całkowicie go dyskwalifikująca - wydawane komend głosowe są mało precyzyjne, t.j. n.p.: ... jedź 10 km prosto; ... za 5 km skręć w prawo; ... i kolejna, bez wcześniejszego ostrzeżenia ... skręć w prawo ... a Ty masz na blacie prędkość "podróżną"

Jak sie widzi na navi drogę, to OK,, nawet super, ale same polecenia głosowe ma słabe, mało precyzyjne.
Używam ... fabrycznej aplikacji, która była w zestawie z iPhone-m i nazywa się "Mapy". Ad. komend głosowych - bezbłędne, powtarzane z dużą częstotliwością, np. co 1000 m; 500 m; 100 m, 0 m => skręć. Za to graficznie jest paskudny

Gdyby jeszcze podawał info o patrolach jak Yanosik, byłoby super