R1 rn19 nie chce odpalić "brak prądu"?
Witam, wczoraj albo w sumie dzisiaj, rok się kończył nowy zaczynał, więc mając starą oponke postanowiłem pożegnać go z dymem, jednak podczas całej akcji woda podeszła mi do 126 stopni (oczywiście zapaliła się kontrolka od wody), komputer odciął zapłon, moto zostawiłem na włączonym wentylatorze żeby się schłodził, chciałem odpalić, aby schować moto do garażu, i tu wystąpił problem nie chciał odpalić, myślałem że może coś z ako w końcu zostawiłem moto z wentylatorem na światłach przez 30minut, dzisiaj podładowałem akumulator, jednak nadal nie chce odpalić, przekręcam kluczyk zegary się zapalają wszystko ładnie działa, włączam zapłon i słyszę tylko jak by coś przeskoczyło, takie cyknięcie, po czym mam odcięty prąd, zegary, światła wszystko gaśnie, jak przekręcam kluczyk nie czekając aż zrobi się test zegarów i próbuje odpalić to odcina prąd nawet wskazówka od obrotów się zacina nie dojdzie do końca i nie wróci do 0, jak puszcze starter, prąd wraca robi się jeszcze raz test zegarów, wszystko zapisane km, godzina się zeruje dosłownie jak by akumulator był odłączony, w momencie gdy wciskam starter, bezpieczniki sprawdziłem, na zegarach nie wyskakuje żaden błąd, ma ktoś jakiś pomysł co mogło pójść nie tak?
|