żaba .. jakiego BOGA ?
Pisałem co i jak było z Poznaniem .. Pisałem czemu potargałem jedną oponę w drzazgi w jedną sesję .. Jakie miałem kłopoty i dlaczego .. Na Poznaniu w ciągu 2014 i 2015 roku byłem DWA RAZY .. raz dzień i raz dwa ... Nie jest dla mnie ten tor niczym nadzwyczajnym po tym jak latałem na Hungaro czy Brnie .. czy Slovaki, Panooni itd .. zwyczajnie go nie lubię ... Cały ten sezon był na nauczenie się motocykla i opanowanie zawieszenia i zużycia opon .. ALE wiadomo właśnie takie podejście : "NIE POKAZAŁEŚ W PRAKTYCE" determinowało mnie na skupianiu się na czasach >> TOTALNIE NIESŁUSZNIE .. kiedy wszystko w motocyklu było nie tak jak trzeba i zamiast pracować nad setupem próbowałem za wszelką cenę zejść poniżej 1.48.. Na obiekcie gdzie nie jeżdżę prawie wcale, na motocyklu zupełnie innym i na dodatek z pełną głową głupich teorii na temat jak to RN22 niszczy opony, jak to się NIE nadaje na tor i w ogóle chujowe jest więc i tak NIC Z TYM NIE ZROBIĘ .. co mi dość komplikowało myślenie o rozwiązaniach danych problemów .. Na ZX-10 robiłem tam dokładnie takie same czasy co teraz na RN22 które miało mega problem z przyczepnością tyłu .. Ale mniejsza, tak jak piszesz .. dokładnie jak z zaworami .. Kolejny raz przekonałem się że luzy po rozgrzaniu moto WZRASTAJĄ .. a ty i tak wiesz że maleją i OK .. niech tak zostanie ..
Napisałem co napisałem dlatego że koledzy to czytają no i co ?? No i tak : ja tam latam po drodze i na kartingi to se zaleje taki olej co ma mniej uszlachetniaczy bo ja po Poznaniu nie latam ...
No niestety tak nie jest .. a WIELU kolegów jest bardzo szybkich na kartingach i nie używają jedynki dla jazdy efektownej .. No na taki argument jak ten i o "Nm" no to ręce opadają .. nie mam co ci na to odpowiedzieć .. Mówimy o dwóch różnych sprawach ...
Ty o kręceniu się w kółko a ja o dochodzeniu na prostej do Radka choćby, który wypierdala z agrafki na prostą jak rakieta na pierwszym biegu w swojej R6 - no tak dokładnie po to żeby było EFEKTOWNIE a czas najlepszy ze sportów robi się tak .. nie wiem > cudem

.. OMG !!!! W R6 to dopiero jest temat od popisu w aspekcie Nm !!
Tak że .. nie spinam się spoko .. ale rozkładam wszystko na czynniki pierwsze bo lubię dotrzeć do sedna sprawy bo mogę wtedy ocenić czy ktoś mnie bajeruje czy mówi prawdę i może sam się czegoś nauczę .. To co pisałem wiele razy >> nie piszę DEKLARACJI mojej na dany temat - tylko dyskutuję bo to jest forum dyskusyjne -- ktoś ma poglądy takie, ja inne i wymieniamy się -- może zmienię zdanie .. Kiedy zmieniam to to pisze i się nie wstydzę że jednak np. Yamalube TO dla mnie SYF - wtedy fakt - jest to nielogiczne ..

Tak czy inaczej OK .. nie będę się już w tym temacie wypowiadał bo to wygląda jakbym się tłumaczył a mi to zwisa ..
Co do oleju : ani 300V ani ENI iRide 10w60 nie naleje do RN22 ..
Technik Motula powiedział ci że jak ktoś będzie miał problem z olejem kupiony z paragonem to ma reklamować ?? No a co ci miel powiedzieć ? TAK WIEMY >> PODRABIAJĄ W ROSJI czy gdzie tam .. bo był sprawa w TV jak zamknęli rozlewnie podróbek .. tematów WIELE na necie z fotami słoików z olejem .. tak .. kupili za 10 zł na allegro i problem mają ..
ENI i Ride10W60 zabiło mi ZX-10 .. tutaj nie wiem .. może moja wina .. może nie .. nie mam ochoty dowiadywać się po raz drugi ..
Za to zamiast dywagacji z TABELI wole posłuchać Damiana O. i Tomka R. którzy wiedzą od kuchni jak zachowuje się dany olej .. bu tu właśnie zacytuje ciebie : POKAZALI W PRAKTYCE

..
Aha i jeszcze w sprawie 300V ..
Wiele razy słyszałem że ten olej jest do torowania ( teraz wiem że torowanie to znaczy wlewam, przejeżdżam 2 dni i wylewam a nie patrze na przebieg że po kilku trackdayach zrobiłem 2000 km raptem ) a nie do jazdy cały sezon po drodze .. ale słyszałem to na torze czy na zlotach .. no brałem to półżartem - półserio ..
Wtedy trafiłem tutaj i po jakimś czasie przewinął się temat Mawersa ( którego zresztą przywołałeś ) .. Zanim zadzwoniłem do niego zaciągnałem język kto to i lekko mi trampki wyrwało jak parę osób powiedziało mi że to w sprawach R1 i R6 taki w zasadzie człowiek legenda !! No i kiedy zadzwoniłem i pogadaliśmy chwilę i każdy wybadał drugiego ( między innymi w temacie kłów skrzyni ) no to wiedziałem że kolega ma łeb jak sklep !!! I kiedy słyszę od niego specyficzny opis oliwy o nazwie Motul 300V - który to opis słyszałem już nie raz i nie dwa .. no to możesz nadal pisać jak przebiegało spotkanie z technikami Motula ale ja wierzę koledze który piece do R1 może składać nawet w fazie głębokiego snu

...