remazik
Młody

Bydgoszcz
Rn 12
Liczba postów: 37
Reputacja:
0
|
RE: Czy przerejestrowanie motocykla jest obowiązkowe?
Powiem wam, że rok temu miałem spore problemy przez nie przerejstrowany CBR 954 . Zatrzymali mnie gliniarze bez powodu doczepiali się o wszystko. Z racji tej ze byli słabo obeznani jak artykuł z Kodeksu wykroczeń to tylko dostałem upomnienie ale DR zabrali za czerwone postoje. Z racji tej, że nie chciałem aby odsyłali DR w Polske stwierdziłem że odbiore go na komendzie po wykonaniu przeglądu. Pojechałem tego samego dnia na komendę, gdzie do pokoju zaprosił mnie upierdliwy policjant i zapytał czemu nie przerejstrowany jest pojazd. Jak mu powiedziałem ze nie ma takiego obowiązku i nie ma z tego tytułu żadnych kar to aż w nim zawrzało. Od razu powiedział że ukara mnie mandatem. Mówie jakim prawem, i odrazu że nie przyjmuje mandatu i biorę do sądu. Po wypełnieniu wniosku do sądu faktycznie pokazał mi paragraf z kodeksu. Ze kupujący ma obowiązek przerejstrować pojazd w ciągu 30dni i należy się grzywna z racji nie dopilnowania tego.
Koniec końców sąd uznał moją winę ale odstąpił od wymierzenia kary, neguje moje postępowanie i ostatecznie je umarza a skarb państwa ponosi wszelkie koszty. Hehe wyszedłem na mandacie do przódu ale stresu sporo, więc myślę że nie warto ryzykować.
To tak na moim przykładzie, także polecam przerejstrowywać
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2016-10-27, 01:40 AM przez remazik.)
|
|
2016-10-27, 01:39 AM |
|