Hmm, no ja tez czesto zmieniam samochody i nie wszystkie przerejestrowuje - tak jak poprzednicy pisali, W Polsce nie ma na to żadnego paragrafu itp. wiec mandatu czy kary nie mamy prawa dostac.. No chyba, że zawstydzi was ponura mina Pani w wydziale komunikacyjnym
Co do wypowiedzi A.Sa to na początku czerwca kupił ode mnie jakis chłopak z Krakowa samochod. W sierpniu dzwoni do mnie telefon i odzywa sie klient, mowi, że policja chce ze mną rozmawiać

nie powiem, ale troszke w strachu byłem o co im chodzi.. Jak sie okazało typ przyciemnil sobie lampy, policja go złapała i dowód poleciał, samochod nie przerejestrowany a w umówię widnieje jako wlasciciel, wiec dzwonili w celu potwierdzenia ważności umowy - nawet o datę zawarcia pytali, no ale byłem w pracy i jakos wyjątkowo jej wtedy przy sobie nie miałem

samochod mu odholowali na parking, dowód zabrali, ale nic nie dostałem wiadomości co i jak.
No i z własnego doświadczeniami wiem, że warto wyrejestrować samochod, zeby pozniej nie było żadnych kłopotów, czy po zakupie zgłosić do ubezpieczalni, że sie go nabyło - oni przysyłają druczek z naszymi danymi, i jesteśmy spokojni w razie jakiejs przygody