Yamaha R1 RN32 60th Anniversary - kurczak
Autor Wiadomość
Sorenek00 Offline
Użytkownik

Tarnowskie Góry
Rn32 & 954

Liczba postów: 173
Reputacja: 3
RE: Yamaha R1 RN32 60th Anniversary - kurczak
Tak na szybko : to kurczak akurat został znaleziony na wystawcę, nie wiem czy był gdzieś wystawiony Red_icon_smile ale ceny są tam mocno rozbieżne, tym bardziej dajmy na to wystawiony jest na ebay'u taki motocykl za 12k $, idziesz do salonu, na lusterku wisi kartka na nim z ceną 10,5k$, mówisz, że masz 9.5 w GOTÓWCE (to jest dla nich tam ważne, nie wiem dlaczego Red_icon_wink ) i go kupujesz.
Co do kosztów : mój jest z Chicago więc odeszły mi ceny transportu do tego miasta, gdzie stąd są wysyłane w kontenerach pojazdy do Europy. Czyli znajdujesz poza Chicago - doliczasz transport do portu.
Wykupujesz kontener, w przypadku motocykla ćwierć kontenera (400-500$), jest również możliwość wykupienia ubezpieczenia (2% od wartości motocykla). W Pl opłaty portowe (już po fakcie dowiedziałem się, że w DE są one tańsze, więc jest jakaś nauczka na przyszłość). Teraz do kupna motocykla (jeżeli dobrze pamiętam te wartości) : Cło niecałe 10% od wartości i vat 23%. Jeżeli masz kogoś na miejscu to wiadomo, liczy się kwota na umowie, ale nie ma co przesadzać, bo urząd celny może sprawdzić rynkową wartość motocykla w usa i Ci dowalić ekstra jakieś pln'y Red_icon_tongue

to tak  mocno skrótowo, oczywiście są firmy, które całą to biurokrację wezmą na siebie, a Ty musisz tylko rzucać  dolarami tak jak w mokre od szampana cytate panny do towarzystwa Red_icon_smile

aaaa i bym zapomniał! Kurs dolara, jak masz szczęście to idzie sporo złotówek zaoszczędzić, bo w przeciągu roku może się wahać nawet w granicach jednej złotówki, więc jak wydajesz 10k dolarów to robi już się całkiem ładna sumka w kieszeni Red_icon_wink
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2016-10-10, 12:55 PM przez Sorenek00.)
2016-10-10, 12:26 PM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post

Wiadomości w tym wątku
RE: Yamaha R1 RN32 60th Anniversary - kurczak - przez Sorenek00 - 2016-10-10, 12:26 PM

Dodatkowe informacje

Skocz do:

-->