Obawiam się, że ani nie będziemy w stanie uśrednić całkowitych przebiegów, ani tym bardziej skategoryzować wszystkich kierowców. Sam jestem przykładem osoby, która jeszcze 8-9 lat temu robiła po 10-12k km motocyklem rocznie, a na motocyklu, który kupiłem w 2013 roku nowy zrobiłem w sumie 20 mth (crossówka, na którą przez pracę kompletnie nie miałem czasu).
Przebiegi to jedno, a sposób użytkowania to drugie. Co do zasady R1 to nie jest motocykl do jazdy po bułki do sklepu (co do zasady, bo pewnie i tacy się na tym świecie znajdą), dlatego większość z nich będzie po prostu mniej lub bardziej, ale napewno zużyta. W moim przypadku szukam czegoś na przynajmniej 2-3 sezony, więc w grę wchodzi tylko zdrowa sztuka.
Panowie, 20k to nie jest u mnie granica bezwzględna. Jak trafi się naprawdę zadbany motocykl to zacisnę zęby i dołożę. Nikt nic nie jest w stanie polecić?
P.S.
http://olx.pl/oferta/yamaha-r1-masa-doda...0a1509bf50
Całkiem dobrze udokumentowana sztuka po dość solidnym serwisie. Zastanawiam się tylko jak mocno mogła dostać w dupę, biorąc pod uwagę, że chłopakowi zdarzało się ganiać w zawodach na 1/4. Za to rrzez telefon sprawia wrażenie osoby, która wie co mówi i raczej na motocyklu nie oszczędzała.