rn12 spaliła już dwa rozruszniki,nietypowy problem..film , help !!
Autor Wiadomość
[*]neo386[*] Niedostępny
KNT

rabka zdrój
rn19 2008 blue

Liczba postów: 334
Reputacja: 2
rn12 spaliła już dwa rozruszniki,nietypowy problem..film , help !!
witam forumowiczów !! 
zacznę od poczatku bo problem mam z nią cholernie nietypowy i brakuje mi już pomysłu co może być nie tak   Red_icon_spam Red_icon_spam

wiec tak , kupiłem moto w grudniu , po jednym dniu jazy z pod dekla alternatora pojawił sie wyciek , ściagłem dekiel , i złozyłem na uszczelce ori. i silikonie , moto odpaliło kilka razy i potem efekt taki jak by aku siadło  , rozebrałem jeszcze raz , odpaliła ze dwa razy i znów to samo , po czym stwierdziłem ze rozrusznik sie wolno kreci i okazało sie ze sie spalił .

pojechałem za granice , moto stało trzy miesiace , kupiłem rozrusznik , aku naładowałem i moto odpaliło od strzała  kilka razy , zagrzała sie i znów to samo , efekt padnietego aku . pomysłałem ze jeszcze aku mam do wymiany , i napalony na jazde poszłem jezdzić , zrobiłem 200km i ciepła nie chciała palic, postała za kazdym razem około 20min i odpalałą , zagrzała sie ( 5min) i znów nie odpali...
rano podchodze do moto i od szczała pali kilka razy dopóki sie nie zagrzeje.. 

tak przez tydzien jezdziłem i zrobiłem 1800km , po czym w ostatni dzien nie chciała wcale palic , rozebrałem i okazało sie że znów sie spalił rozrusznik..

o co tu chodzi ?? mogłem teoretycznie kupic uszkodzony rozrusznik , jednak zimna pali bez problemu ,a im cieplejsza tym mocniejszy efekt słabego aku. 

jak podepne prostownik (15A) to na ciepłym tez nie odpali , wiec raczej tu nie o brak prądu chodzi.
dekiel alter. składałem tez bez uszczelki i tak samo ani lepiej ani gorzej , wiec tu raczej nie chodzi o ściskanie sprzegiełka rozrusznika przez np. zacięką uszczelkę . sprzegiełko itd. sprawdziełem i złozyłem wg. schematu ,nic nie brakuje itd.
-ładowanie 13.1-13.9
-aku w stanie spoczynku ok. 12.6-13.1
-maxymalny spadek przy rozruchu ok. 9.5 na ułamek sekundy.

nagrałem filmik , za pierwszym razem odpaliła , za drugim nie i własnie tak identycznie jest za kazdym razem na ciepłym silniku,ten sam efekt, jak by ruszyła 1/10 obrotu wału i koniec 
https://www.youtube.com/watch?v=BBqrWSZFPfQ
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2016-05-12, 06:56 PM przez [*]neo386[*].)
2016-05-12, 06:22 PM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post

Wiadomości w tym wątku
rn12 spaliła już dwa rozruszniki,nietypowy problem..film , help !! - przez [*]neo386[*] - 2016-05-12, 06:22 PM

Dodatkowe informacje

Skocz do:

-->