RN22 i napinacz rozrządu - wątek zbiorczy
Autor Wiadomość
mad666 Offline
kto się odważy ze mną ścigac ?

KRAKOOVIA
RN42

Liczba postów: 1,231
Reputacja: 4
RE: RN22 i napinacz rozrządu - wątek zbiorczy
no dobra
jak już coś muszę napisać (mimo że mi się nie chce bo już pisałem na ten temat) to napiszę jeszcze raz:

ja wymieniałem napinacz 2 razy i ten od NoExpert jest trzeci w moim moto.
Pierwszy był wymieniony przy 17 tys km i mam go w pudełeczku na pamiątkę i jak ktoś chcę mogę mu go dać. Drugi zaczął walić przy 25 tys km mimo ze był kupiony OEM. Z Zamiarem wymiany długo zwlekałem bo zastanawiałem się godzinami dniami a potem tygodniami jaki kupić czy hydrauliczny czy manualny, wiadomo że decyzja mogła być tylko jedna: kupić z USA bo połowę taniej i jak NoExpert zobaczył że taki mam plan to zaraz mi zrobił akcje braterską i przysłał OEM zdjęty ze swojej maszyny 2014. Mimo 7 tys przebiegu jest stan igła, widać gołym okiem że różni się od tych co miałem wcześniej: ma inny kolor (miedziany) trochę inną budowę szczegółów a może po prostu polift - niego nie wiem czy części się różniły bo podejrzewam że nie pomiędzy rocznikami 2009-2012 a 2012-2014.

Reasumując: mam 3 napinacz hydrauliczny. Puki co jest cisza i pracuje idealnie zawsze czy na zimno czy na ciepło nie ma żadnego rzęcholenia i rąbania jak w tartaku przy odpaleniu.

Aha dodam jeszcze że ten drugi rozpadł się moim fachurą przy demontażu, nie wiem co ale coś im pękło (chyba sprężyna) i dlatego nie mam na pamiątkę tego drugiego, był w częściach jak go widziałem po zamianie (wiem że się go składa !).
Red_icon_tongue2               Red_icon_jump
2016-01-11, 04:43 PM
Strona WWW Szukaj Odpowiedz cytując ten post

Wiadomości w tym wątku
RN22 i napinacz rozrządu - wątek zbiorczy - przez kyniu - 2015-12-13, 01:47 PM
RE: RN22 i napinacz rozrządu - wątek zbiorczy - przez mad666 - 2016-01-11, 04:43 PM

Dodatkowe informacje

Skocz do:

-->