remont silnika w motocyklach klasy sport
Autor Wiadomość
Mawers Totem Offline
Banned

Liczba postów: 296
RE: remont silnika w motocyklach klasy sport
No właśnie nie bardzo można naprawić, bo głębokość utwardzenie wału jest bardzo płytka. Ale nie wiem czemu efekt miałby być krótkotrwały jeżeli do sprawnego wału dobrałbym grubsze panewki i złożył to w zgodzie ze sztuką? Nie widzę wyjaśnienia. Wydaje mi się, że po prostu po pokonaniu pewnego przebiegu powinno się poddawać silnik rewizji. Oczywiście w starszych moto taka naprawa pozbawiona jest ekonomicznego sensu, ale w świeższych? Silnik do rn12 to 4500 zł, do rn19 nie ma wcale a o rn22 nic nie wiem, nigdy nie robiłem, nie widziałem i nawet nie stałem obok hahahaha Red_icon_cheesygrin W tej kwocie można już coś podziałać z silnikiem. Jak już się rozleci w pył to wiadomo, że nic z tego nie będzie. Zbieram się, żeby u siebie w rn19 zrobić taką operację. Jedyne czego się boję to dostępności używanych silników w razie "W" Red_icon_cheesygrin hehehe Znowu w starej r6 przerobiłem największe druty, ale byłem w stanie naprawić silnik za grosze. 6 lat temu jak mi pękła tuleja w  pierwszej r6 to wyprowadziłem to za 450  zł i jeździ do dziś. Red_icon_cheesygrin Red_icon_cheesygrin Red_icon_cheesygrin A i tak nikt by mi tego nie zrobił bo to nasz totemowy 100 procent autorski patent. Nigdy nie słyszałem, żeby ktoś wdrożył taką modyfikacje jak my. Sporo tego też zrobiliśmy ludziom z całej Polski którzy zgłaszają się do mnie z durnego ogłoszenia na tablicy, bo patent jest lekko druciarski, ale 100 procent skuteczny i w zasadzie jedyny mi znany, żeby to jakoś ogarnąć. Kupno używanego silnika oczywiście odpada, bo raz, ze nie ma a dwa, że jak są to i tak się nadają tylko na śmietnik a trzecie chcą chore pieniądze, bo ich nie ma Red_icon_cheesygrin
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2015-11-21, 12:54 AM przez Mawers Totem.)
2015-11-21, 12:49 AM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post

Wiadomości w tym wątku
RE: remont silnika w motocyklach klasy sport - przez BaCa - 2015-10-18, 07:29 PM
RE: remont silnika w motocyklach klasy sport - przez Blue - 2015-10-18, 07:59 PM
RE: remont silnika w motocyklach klasy sport - przez Blue - 2015-10-19, 06:02 AM
RE: remont silnika w motocyklach klasy sport - przez Blue - 2015-10-20, 06:35 AM
RE: remont silnika w motocyklach klasy sport - przez Mawers Totem - 2015-11-21, 12:49 AM

Dodatkowe informacje

Skocz do:

-->