Autor Wiadomość
ninjakomando Offline
uliczny madafaka :)

Grajewo/Ełk/Londyn

Liczba postów: 137
Reputacja: 0
RE: mandat
było dwóch strażników miejskich. zeznali że w momencie kiedy radar zrobił mi fotkę oni odwrócili się i spisali moje nr rejestracyjne. wrzucę zdjęcie to zobaczycie
RN04 + SPIDI+SIDI+SUOMY 1R Red_icon_smile
2013-04-10, 10:12 PM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post
samotnyy Offline
Chyba Ty

Olsztyn/Mannheim
RN09

Liczba postów: 347
Reputacja: 3
cóż za dziwny zbieg okoliczności.. ale skoro świadkowie byli to pozamiatane, jak nie masz kogo za siebie podać to lepiej przyznać się.. tak na przyszłość Red_icon_cheesygrin bo wina w przypadku odmowy współpracy idzie na właściciela pojazdu
-

"Odważni nie żyją wiecznie, lecz ostrożni nie żyją wcale"
2013-04-10, 11:20 PM
Misiek Offline
Moto-Team-Słupsk

Słupsk
RN22

Liczba postów: 115
(2013-04-09, 03:45 PM)AdamV napisał(a): mnie na poczatku roku zawsze zbieraja i doliczaja do podatku

u mnie podobnie robią od dwoch lat, naliczyli mi kase za mandat z przed kilku lat
2013-04-11, 08:04 AM
Strona WWW Szukaj Odpowiedz cytując ten post
Allah84 Offline
Użytkownik

Liczba postów: 377
(2013-04-10, 10:12 PM)ninjakomando napisał(a): było dwóch strażników miejskich. zeznali że w momencie kiedy radar zrobił mi fotkę oni odwrócili się i spisali moje nr rejestracyjne. wrzucę zdjęcie to zobaczycie

lol... smiechem chyba bym ich pozabijal...

przy okazji zawsze pytajcie sie czy maja wazna homologacje bo w 50% przypadkach chujki niemaja a co za tym idzie foto czy tez odczyt predkosci jest niewazny ;d przetestowane ;]
2013-04-11, 08:42 AM
ninjakomando Offline
uliczny madafaka :)

Grajewo/Ełk/Londyn

Liczba postów: 137
oto fotka Red_icon_smile

Załączone pliki Miniatury

RN04 + SPIDI+SIDI+SUOMY 1R Red_icon_smile
2013-04-11, 07:09 PM
Qurde Offline
Użytkownik

w-m
BMW s1000rr

Liczba postów: 271
Reputacja: 1
Było rzec: Panie nie znam człowieka xD
@@@@@@@@@@@@@@
Alpinestars + arai = RN12
http://r1-forum.pl/showthread.php?tid=2045
2013-04-11, 07:26 PM
scigus Offline
LubieTruskawki
**

Liczba postów: 77
mi jeden fotoradar niedaleko mnie zrobil juz hmm... jakies 50 fot... cyka mi za kazdym razem jak jade do kumpla i nic nie dostalem : O nie ma opcji raczej dostac mandatu jak nie widac blach,twarzy itp...
2013-04-11, 07:55 PM
samotnyy Offline
Chyba Ty

Olsztyn/Mannheim
RN09

Liczba postów: 347
Reputacja: 3
(2013-04-10, 10:12 PM)ninjakomando napisał(a): było dwóch strażników miejskich. zeznali że w momencie kiedy radar zrobił mi fotkę oni odwrócili się i spisali moje nr rejestracyjne. wrzucę zdjęcie to zobaczycie

Panowie, jak znaleźli tych rzekomych świadków to pozamiatane, nie wykłócisz się, a jedynie pogorszysz sprawę Red_icon_smile
-

"Odważni nie żyją wiecznie, lecz ostrożni nie żyją wcale"
2013-04-11, 08:35 PM
maxiimus Offline
GhostRider

Sosnowiec
RN01

Liczba postów: 115
Ale niektórzy tutaj nam bzdury piszą, ale nie będę wymieniał po nickach Red_icon_smile Z mandatami jest tak że przedawniają się po 3 latach, jeśli masz nadpłacony podatek (czyli czekasz na zwrot) to zostanie Ci to odliczone. Po tym terminie przychodzi pismo z US, że jest przedawnione i że staje się prawomocne w ciągu 7 dni, również mogę dołączyć skan "swojego doświadczenia". Jeśli zdecydujesz się zapłacić po upomnieniu od US to poborca skarbowy policzy Cię (chyba jeśli chodzi o kwotę) dodatkowe 5 zł za każdą wpłatę, bez znaczenia czy będzie to 10 czy 500 zł. Kolejna sprawa od mandatów NIE SĄ NALICZANE ODSETKI! To tyle jeśli chodzi o mandaty wystawione przez policję lub ITD bo to trafia do skarbu państwa. Nieco inaczej jest w przypadku foto radarów obsługiwanych przez straż miejską. Tam być może możliwe jest, że sprawę oddają do komornika ponieważ z tych mandatów zasilany jest budżet gminy. Co ważne w takim przypadku ZAWSZE sprawdzajcie kto wystawił mandat, bo jeśli strażnik miejski to nie ma takiego prawa, zresztą była spora afera na ten temat Red_icon_wink

Jeszcze jedna sprawa ode mnie, dziwie się osobą które zatrzymują się jak straż miejska, gminna czy jakakolwiek inna macha lizakiem. Bo jeśli nie stwarzasz realnego zagrożenia dla ruch (np. jedziesz pod prąd) to nie mają prawa Cię zatrzymać Red_icon_smile chyba że towarzyszy im policja Red_icon_wink
2013-04-11, 09:39 PM
godlefas Offline
MaR1usZ

łuuu tu tu tut tuuuu
ODWYK

Liczba postów: 997
Reputacja: 2
Exclamation  RE: mandat
(2013-04-11, 09:39 PM)maxiimus napisał(a): Kolejna sprawa od mandatów NIE SĄ NALICZANE ODSETKI! To tyle jeśli chodzi o mandaty wystawione przez policję lub ITD

polać mu ! też nie chciałem się udzielać jak patrzyłem co za brednie niektórzy piszą, jedynie co wam naliczy to komornik za usługę jakieś śmieszne 5zł czy coś podobnego...

ja np. nigdy nie płace mandatów na poczcie, przyjedzie komornik dopłacę mu te 5 czy 7zł i jesteśmy kwita niż mam się bujać do miasta 5km płacić za przelew 2,50zł itd... Red_icon_smile

—√\~—√\~ - YAMAHA - √\~—√\~
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-04-11, 09:46 PM przez godlefas.)
2013-04-11, 09:45 PM
Sonia Offline
Młody
**

Poznań
errr one

Liczba postów: 54
Tak btw:

http://www.scigacz.pl/Jak,sie,zachowac,p...20668.html
Szkoda, że na poznańskiego Józefa to nie dzialaRed_icon_smile)))
2013-04-12, 05:54 PM
godlefas Offline
MaR1usZ

łuuu tu tu tut tuuuu
ODWYK

Liczba postów: 997
Reputacja: 2
Sonia, powtarzam i będę powtarzał najlepsza kontrola to brak kontroli... czyli spierdalać ile wlezie Red_icon_smile

—√\~—√\~ - YAMAHA - √\~—√\~
2013-04-12, 06:39 PM

Dodatkowe informacje

Skocz do:

-->