R1 BeMisz ... na sprzedaż?
Autor Wiadomość
BeMisz Offline
Moderator

Warszawa
brak

Liczba postów: 1,422
Reputacja: 4
Sad  R1 BeMisz ... na sprzedaż?
Ano... niestety sytuacja życiowo-rodzinna mnie przygniotła (bez szczegółów) i...

Przymierzam się do sprzedania swojej R1 Red_icon_sad
(co niestety wiąże się z komplikacjami, bo jest w leasingu, więc zrywanie umowy, wykup, przerejestrowanie, sprzedaż, podatki, itp. itd.)

Zastanawiam się nad:
1) czy sprzedawać ją w wersji zmodyfikowanej (pełen wydech, Bazzaz, sety, klamiki), czy też wrócić do serii?

2) a może zaoferować sprzedaż w serii + wystawić drugą aukcję ze wszystkimi dodatkami?

3) czy byłby ktoś zainteresowany? Koczis ma pierwszeństwo w ofercie, bo jakiś czas temu się deklarował Red_icon_tongue

4) nie pytajcie na razie o dokładną cenę, ale... pewnie 35k w serii, no i około 45k z dodatkami (+ wszystkie elementy seryjne) - co i tak nieźle obcinam, bo całość dodatków to ponad 15k!

5) niestety życie nie rozpieszcza i będę musiał to zrobić wcześniej niż później, ale...
a) na wiosnę są lepsze ceny, jednak...
b) będzie o rok starsza (produkcja 2009, pierwsza rej. 2010 - wtedy ją kupiłem)

Chyba tyle Red_icon_sad

Aha, mogę dodać jeszcze (jako admin), że forum na 100% nie odpuszczę i będę z Wami do końca świata i o jeden dzień dłużej!
(ba... jak się uporam z życiowymi perypetiami, to i forum będzie bardziej rozwijane)

Pozdrawiam,
BeMisz
2012-10-21, 09:00 PM
Strona WWW Szukaj Odpowiedz cytując ten post
Koczis Offline
Moderator - Forumowa Legenda :)

Warszawa
RN65 i RN01

Liczba postów: 10,687
Reputacja: 58
RE: R1 BeMisz ... na sprzedaż?
O rzesz Kur.....a, chyba sobie jaja robisz. Dopiero co miałeś kupować Beeme. Serdecznie współczuję i obyś szybko sprzedał i kupił nowe moto.
Ja mogę dodać od siebie, że moto w stanie perfekt, salon PL, a nie jakiś sprowadzany paździerz. Rolsob szuka lub szukał rn22 więc jak nie kupił to niech się nie zastanawia i kupuje Twoją. Ja z bólem serca muszę podziękować za pamięć i odpuścić, bo tyle to by mnie żona, teściowa i cała rodzina wygnała z domu gdybym dał za motocykl.
---
Jawa TS350 > XJ600s > FZS600 > RN12 2004 > RN09 2002 > FZ1s GT > RN09 2003 > CBR1000RR SC57a > RN12 2006 > RN22 lift > RN32 + RN01 > RN65 2024 + RN01 1999

Moje kiepskie filmy na YT: https://www.youtube.com/user/koczis27/videos

2012-10-21, 09:15 PM
malikowy Offline
SŁOŃCE NAWALAJ !!!

Łomianki k. Wawy
RN12

Liczba postów: 3,089
Reputacja: 12
Współczuję i mam nadzieję, że szybko wrócisz znowu do siodła
# # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # #
R1 RN12 + BMC/PC3/Akrapovic Ypipe/A&R Track ExhaustRed_icon_fuckoffdbl
Shoei XR1100 El Capitan + Alpinestars GPPRO/SupertechR
2012-10-21, 09:31 PM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post
Koczis Offline

Warszawa
RN65 i RN01

BeMisz jak coś to może wrócić do tego pomysłu?:
http://r1-forum.pl/showthread.php?tid=79...ight=datki
---
Jawa TS350 > XJ600s > FZS600 > RN12 2004 > RN09 2002 > FZ1s GT > RN09 2003 > CBR1000RR SC57a > RN12 2006 > RN22 lift > RN32 + RN01 > RN65 2024 + RN01 1999

2012-10-21, 09:35 PM
BeMisz Offline
Moderator

Warszawa
brak

Panowie, o forum nie ma się co martwić - wszystko opłacone, a co do datków, to na przyszłość coś konkretnego pomyślimy.

A sprawy życiowe... cóż, auto by się przydało, ale musi poczekać Red_icon_sad

Teraz mam inne priorytety na głowie, jutro będę dzwonił do leasingu z pytaniem o całą procedurę, no i pewnie od początku listopada ruszam z akcją.

Tak więc jak ktoś będzie zainteresowany, to może wziąć na cel moją RN22'09, a jak będę już w trakcie spraw post-leasingowych, to wrzucę tu ogłoszenie (zanim pójdzie na allegro).

Pzdr!
2012-10-21, 09:48 PM
XoXo
Unregistered

kurde... jak zobaczyłem tytuł to mi serce na chwile przestało bić... widziałem Twoją erke i muszę przyznać, że jest bardzo ładna i zadbana. Co tu dużo pisać...szkoda...Red_icon_sad
2012-10-21, 10:20 PM
Odpowiedz cytując ten post
drzewo Offline
Konkretny

Sosnowiec
Hornet 919

Liczba postów: 829
Reputacja: 2
Współczuje, naprawde niemiło sprzedawać swoje moto z powodów "przymusowych" :/

Natomiast co do pytania, to chyba lepiej wrócić do serii, bo potem możesz mniej kasy wziać. Jak nie jest seria to potencjalni kupujący myślą że moto katowane i te sprawy.
moto-opinie.info - Opinie o motocyklach i produktach motocyklowych w jednym miejscu.
2012-10-21, 11:45 PM
marider Offline
E=mc^2 ;]

Podlasie
Rn22 / EU

Liczba postów: 2,261
Sprzedaj ja w serii, za dodatki w Polsce nikt Ci nie doplaci i nawet na to nie licz wiec rozbieraj sprzeta do fabryki a dodatki wystaw oddzielnie chocby za granica. PS: W samych dodatkach w mojej RN22 mam ponad 25k i nie ma opcji zeby te pieniadze sie zwrocily przy sprzedazy.
2012-10-22, 01:59 AM
darqvader Offline
Wariat

Piotrków Trybunalski
Czas na R6.

Liczba postów: 1,225
Ehh.. Przykra sprawa rozstawać się ze swoją maszyną :/ Oby trafiła w dobre ręce.

No speed, no fun.
2012-10-22, 07:39 AM
Thor Offline
Wariat

Mazowieckie
RN20

Liczba postów: 2,533
Reputacja: 2
co to się dziejeRed_icon_sad BeMisz powodzenia i żeby wszystko się udało

2012-10-22, 10:15 AM
BeMisz Offline
Moderator

Warszawa
brak

jejku, powiem szczerze, że teraz to mnie dobiliście ... ja się już jakoś pogodziłem z decyzją, a tu takie wiadomości, że aż mnie za serce ścisnęło... Red_icon_sad

dzięki za miłe słowa!

wracając jednak do kwestii pytań:

- ok, pewnie będę musiał rozbroić sprzęt z dodatków i uzbroić w serię
(choć pewnie spróbuję ją najpierw puścić z dodatkami)

- kiedy? kiedy? kiedy?
czy rzeczywiście się sprężać i teraz ją sprzedawać (tzn. w tym roku) czy poczekać do wiosny?
poza tym, czy w zimę to w ogóle sprzęty się sprzedają?
(hehe, dodam, że ja swoją R1 kupiłem w styczniu - ale ona była prosto z salonu, więc to zupełnie inna bajka)

pzdr!
2012-10-22, 12:17 PM
żaba Offline
To co Nas kręci

Ostrów Wlkp.
RN19

Liczba postów: 3,138
Reputacja: 11
co tu dużo pisać chujnia na maxa szefie Red_icon_sad życie czasem bywa okrutne,najważniejsze to wyciągać wnioski nie poddawać się i wierzyć w siebie i marzenia, to tak dla otuchy Red_icon_smile co do moto,szkoda że u mnie nie stać no ale może kiedyś Red_icon_cheesygrin ja na Twoim miejscu zrobił bym jedną aukcje wystawił z dodatkami (zauważ że jak jest coś droższego to każdy luka choć by z ciekawości ) ostatnie zdjęcie zrobił jej w serii i napisał w opisie że jest możliwość kupienia tego motocykla bez dodatków za tyle.... ,mam nadzieję że szybko się uporasz ze swoimi sprawami i wkrótce będzie nowy post "nowe cudo Bemisza" czego Tobie życzę
2012-10-22, 01:04 PM
Suchy Offline
®1

Wawa
R1 rn09

Liczba postów: 931
Reputacja: 5
... no to lipton Red_icon_sad(!
Przykro Mi z tego powodu, ale głowa do góry i do przodu! Następny moto będzie jeszcze nowsze.
A co do sprzedaży, to... za dodatki nigdy hajsu nie odzyskasz niestety- to jest Polska Red_icon_sad. Nikt ci nie dopłaci takiego hajsu.
W zime jak coś jest dobre, to i pójdzie. ale mysle ze na pocatku sezonu predzej pojdzie,,,
LwG!
2012-10-22, 01:26 PM
XoXo
Unregistered

Bartek nie patrz na coś takiego jak tańsze motocykle w zimę bo to bzdura jakich mało. Nie ma czegoś takiego jak sezonowe sprzedawanie moto. Jak dobry sprzęt to pójdzie nawet w największe sniezyce za ta sama kwotę co by poszedł w upalne lato. W zimę bardzo dużo ludzi szuka szpeja pozbywajac sie swojego na koniec sezonu, albo dopiero co kończąc kurs na lejce.
Tak jak pisze Suchy, jak masz czas to dodatki sprzedaj oddzielnie bo za taka cenę to może byc mało chętnych. Może skoro chces poczekać do wiosny to wstrzymaj sie ze sprzedażą, może zdąży sie cud, wygrasz w totka, napadniesz na bank z ekipą z forum... Red_icon_smile
2012-10-22, 02:33 PM
Odpowiedz cytując ten post
griosek Offline
ninja

Warszawa
zx10r

Liczba postów: 796
Reputacja: 0
Co prawda widziałem tylko 2 razy twoją R1, ale przyznam, że była super.
Moim zdaniem jak możesz i chcesz większą sumę wyciągnąć to poczekaj do wiosny. W zimę jest mniejsze zainteresowanie moto, bo każdy zdaje sobie sprawę, że i tak ma czas na zakup do wiosny, więc jeśli chcesz wtedy sprzedać musisz dać konkurencyjną cenę.
Co do dodatków to zgodzę się z poprzednikami, (prawie)każdy będzie wolał kupić młodsze moto w serii za tą sumę niż starsze z dodatkami za 15 tyś.

Powodzenia życzę... Red_icon_smile
2012-10-22, 07:22 PM
Kafel Offline
Lubię fajne cycki

Sokołów Podlaski

Liczba postów: 4,288
Reputacja: 3
Ja też od połowy sezonu bez moto i mi flaki wywraca. Postanowiłem, że zapożyczę się ale R1 następna musi być bo nie będe miał zadowolenia z życia. No chyba że moje kombinacje z kołowania kasy na nic się zdadzą i będę musiał odpuścić.
Mam nadzieję że wszystko Ci się ułoży i kupisz następną RN22. Trzymam kciuki i powodzenia.
Znalazłem taki wiersz co określa motocyklistów bez motocykla:
Wiesz, co to jest śmierć?
Nie ma woni spalin i benzyny,
cichnie melodia silnika.
Znikł horyzont, który bez przyczyny
zawsze przed tobą umykał.

Na winklu nie wtulisz już w przestrzeń ramienia,
pejzaż nie migocze, widok się nie zmienia,
piasek nie jest wrogiem, asfalt – przyjacielem,
bo nie ma już drogi, co była nam celem.

Już nie wypatrujesz,
czy deszcz spadnie z nieba.
Ciała nie pieści ni słońce ni wiatr,
Nic nie chcesz – nic nie trzeba -
skończył się twój świat.

Tak żyć nie można. Muszę jechać tam.
Dobyć świat dźwięków i barw z ukrycia.
Nie jest ważne życie. Nie jest ważna śmierć.
To ważne, by nie umrzeć za życia.

2012-10-22, 08:56 PM
BeMisz Offline
Moderator

Warszawa
brak

no no, zaskoczyłeś mnie/nas tym poematem Red_icon_smile
(nutka melancholii jeszcze nikomu nie zaszkodziła Red_icon_tongue )

co do samego moto i jego "ceny vs. osprzętu"...

wydaje mi się, że dużym plusem jest fakt, że to "polak" + pierwszy właściciel + cały czas serwisowany w ASO (mam wszystkie faktury) + mały przebieg (bo co to jest 9 tys. dla 3-letniego użytkowania??!!)

być może pokuszę się jedynie o zdjęcie wydechów i bazzaza - te rzeczy sprzedam oddzielnie, ale najpierw spróbuję puścić całość

(choć i tak ciekaw jestem jak to wszystko wyjdzie, bo cholerny leasing już mi rzuca kłody pod nogi, że chcę zerwać umowę przed terminem... grrrrr)
2012-10-23, 08:34 AM
Koczis Offline

Warszawa
RN65 i RN01

Nie jestem vatowcem, ale często są ogłoszenia, że ktoś odsprzeda leasing. Może tak zrobić?
---

2012-10-23, 09:02 AM
malikowy Offline
SŁOŃCE NAWALAJ !!!

Łomianki k. Wawy
RN12

Liczba postów: 3,089
Reputacja: 12
Bemisz czasem jak przeglądam allegro i widzę oferty leasingu to ludzie dają w ogłoszeniu informację takie
cena sprzedaży aktualna + 24 raty leasingowe po 1200zł w tej cenie sprzedaży możesz sobie ująć koszt zerwania umowy i tyle Red_icon_wink poza tym wiadomo, że cena sprzedaży będzie niższa niż Ty do tej pory wpłaciłeś ratami. Ale to dotyczy chyba tylko jeśli odkupuje firma.
# # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # #
R1 RN12 + BMC/PC3/Akrapovic Ypipe/A&R Track ExhaustRed_icon_fuckoffdbl
Shoei XR1100 El Capitan + Alpinestars GPPRO/SupertechR
2012-10-23, 09:09 AM
Koczis Offline

Warszawa
RN65 i RN01

Właśnie o tym napisałem wcześniej heheh tyle, że trzeba dobrze wyliczyć ile krzyknąć za samo odkupienie moto, bo wiadomo że nie 40tyś plus np. 20 rat po 1200zł. Choć może, ja się nie znam na tych sprawach.

Dodatkowo ostatnio jest kilka rn22 zarówno z 2009, jak i 2010 i są po ok. 31-33tyś więc jak nie pilnie ze sprzedażą to może jednak przezimować? Nie twierdzę, że za dużo wołasz, bo wiem jaki masz stan motocykla, itd., ale takie ogłoszenia kreują ceny rynkowe. Na wiosnę tendencja cen jest rosnąca, bo i popyt na motocykle na wiosnę rośnie.
---

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-10-23, 09:40 AM przez Koczis.)
2012-10-23, 09:34 AM

Dodatkowe informacje

Skocz do:

-->