marider
E=mc^2 ;]
Podlasie
Rn22 / EU
Liczba postów: 2,261
|
RE: Prawo jazdy kat. A
15 lat temu jak ktos dotrwal do egzaminu praktycznego - osemki na placu byly jeszcze mniejsze niz teraz i zdawalo sie na rozregulowanych i zajechanych wsk czy mz150, uwalali srednio 1 na 3 zdajacych. Teraz beda uwalac 4 na 5ciu plus obowiazkowe wykupienie dodatkowych godzin i ponownych egzaminow (jak ktos nie zda za 5tym czy 10tym razem to sie podda, bedzie ganial bez papierow albo i tak da w lape w jakis sposob i prawko dostanie). Juz media trabia ze w 2013 podwoi sie liczba milionerow w tym kraju wiec pewnie do nich egzaminatorzy dolacza hehehe...
|
|
2012-10-12, 12:05 AM |
|
motors
Świeżak

Wawa
chwilowy brak :)
Liczba postów: 7
Reputacja:
0
|
Trzeba przyznać, że film z prezentacji nowego egzaminu robi wrażenie, ciekawe czy będą mieli odpowiednią ilość motocykli w zapasie aby zapewnić ciągłość egzaminowania .... szczególnie po "teście łosia"
|
|
2012-10-12, 11:22 AM |
|
marider
E=mc^2 ;]
Podlasie
Rn22 / EU
|
Tak, mam prawo jazdy kategorii A (i B), a nawet dwa - jedno polskie od '96, drugie zrobilem w US i jak porownam egzaminy oraz caly kurs ktory przechodzilem najpierw w Polsce pozniej za oceanem, to tam zdanie egzaminu to bajka (wszystko zajelo mi jakies 4h od wejscia do budynku, papierkologie, egzamin pisemny i pozniej praktyczny na placu, calkowity koszt wyniosl zdaje sie nie wiecej niz $100 lacznie z wypozczeniem motocykla, auto swoje). Jak dla mnie - w Polsce po raz kolejny chodzi tylko o to zeby od ludzi wiecej kasy wyciagnac bo ktorys tam z kolej zastepca zastepcy prezesa w 10 wydziale jakiegos tam ministerstwa wykazal sie "ynteligentna" inicjatywa wymyslajac nowy rodzaj szkolenia i egzaminowania kierowcow. Jakos na te premie w urzedach zasluzyc musza..
Jedyna rozsadna sprawa to zestopniowane prawka i ograniczenia zwiazane z moca (ktore i tak obchodzisz jak masz 24 lata skonczone, LOL).
Inna sprawa to podejscie "specow" z samych szkol jazdy do poziomu wyszkolenia swoich wychowankow-kierowcow. Tak jak malikowy napisal - pieniadze za caly kurs z gory, odbebnic swoje "na odwal" dlubiac w nosie i zapomniec a jak juz delikwent szkolke skonczy i jakos egzamin zda, po czym dostanie papier, to niech sie juz sam buja. Jak na studiach - "ZZZ".
|
|
2012-10-12, 12:14 PM |
|
marider
E=mc^2 ;]
Podlasie
Rn22 / EU
|
zaba - "Podstawowa umiejetnoscia jaka powinien posiasc czlowiek jest wdupiemanie, ktore polega na odroznianiu rzeczy waznych i takich, na ktore ma sie wplyw, od badziewia czyli cudzych fanaberii"
U mnie bylo tak (i teraz pewnie jest podobnie w wielu szkolkach): " I:-Jedziles? - Jezdzilem. I:- To masz tu motocykl (stara wuecha, odpalil), tam jest namalowana osemka, przyjedz za godzine" I tak bylo przez zdaje sie 10h jazdy czy ile tam bylo tego pajacowania na placu (z paleniem gumy i lataniu na kole wlacznie hehehe), o jezdzie na miescie mozna bylo zapomniec - cale szczescie mialem juz swoje 1 moto i moglem smigac po boisku szkolnym po przekatnej, po obwodzie i na narysowanej kreda osemce a motywacje do zdania egzaminu mialem OGROMNA = 350 ccm  .
A na serio mozna powiedziec, mam to w dupie, ja prawko mam i leje na to co teraz urzedasy powymyslaja i zrobia w przepisach bo mnie juz ten problem nie dotyczy. Gorzej bedzie jak z jakiegos powodu to prawko zabiora (banalny przyklad: http://tinyurl.com/9p7t7bt ) i trzeba bedzie przechodzic przez ten syf na nowo lub zdawac ponownie albo jak wyslesz dzieciaka do szkolki i zacznie oblewac egzamin za egzaminem. Bo tak.
|
|
2012-10-12, 06:12 PM |
|