Pożyczka gotówkowa.
Autor Wiadomość
Koczis Offline
Moderator - Forumowa Legenda :)

Warszawa
RN65 i RN01

Liczba postów: 10,687
Reputacja: 58
Pożyczka gotówkowa.
Witam.

Mam pytanko, czy wie może Ktoś, gdzie najlepiej wziąć pożyczkę gotówkową?
Tzn. gdzie mają najniższe %?
Zastanawiam się nad pożyczką ok. 10tyś z okresem spłaty ok. 24 lub 36 miesięcy.
Może gdyby udało się coś ciekawego załatwić, to bym jeszcze w tym roku zakupił białą rn19 Red_icon_smile

Dzięki za porady.

P.S. proszę nie piszcie: zadzwoń-zapytaj, bo to też zrobię, ale może coś znacie z doświadczenia i polecacie lub sami siedzicie w bankowości.
---
Jawa TS350 > XJ600s > FZS600 > RN12 2004 > RN09 2002 > FZ1s GT > RN09 2003 > CBR1000RR SC57a > RN12 2006 > RN22 lift > RN32 + RN01 > RN65 2024 + RN01 1999

Moje kiepskie filmy na YT: https://www.youtube.com/user/koczis27/videos

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-05-27, 08:00 PM przez Koczis.)
2012-05-27, 07:59 PM
Strona WWW Szukaj Odpowiedz cytując ten post
marider Offline
E=mc^2 ;]

Podlasie
Rn22 / EU

Liczba postów: 2,261
RE: Pożyczka gotówkowa.
Mi zawsze cos w Kredyt Banku wciskaja ale tam mam rachunek i nigdy nie bralem kredytu na inwestycje dluzsze niz 12 miesiecy wiec odsetek od kasy ktora bralem ostatnio byl cos ok. 12-15% (te pieniadze i tak na siebie zarabialy i zwracaly zazwyczaj po kilku miesiacach). Banki w Pl z checia teraz rozdaja kredyty i karty kredytowe, poszukaj stron porownawczych z warunkami i oplatami, przeanalizuj gdzie co oferuja i mysle ze nie bedzie problemu, tymbardziej ze kwota nie jest jakas wielka.

Na pewno mozesz dostac kredyt na zakup moto :-)

I nie pakuj sie w zadne Providenty czy inne podobne gowna bo tam Cie odsetki zjedza i kredyt wyniesie x2. Wziac latwo, gorzej oddac.
2012-05-27, 08:27 PM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post
markizz Offline
Użytkownik

Warszawa
Yamaha R1 rn12

Liczba postów: 245
Reputacja: 0
W doświadczenia wiem, że w bankach trzeba się "targować".
Jak trafisz spoko finansiste który naprawde chce pomóc a nie wydłubać z Ciebie jak najwięcej to można nawet spoko oferte dostać. Wiem ze ciężko trafić taką osobęale trzeba szukać.
Przykład: Jakiś czas temu byłem z bratem ciotecznym po kredyt gotówkowy w banku BZ wbk. Ja też mam tam konto i on.
Mój brat strasznie duzo podróżuje ostatnio wrócił z norwegi a w listopadzie ubiegłego roku odbiło mu totalnie i sobie maraton zrobił: litwa, białoruś, rosja, mongolia, chiny, vietnam, kambodża i pewnie jeszcze coś ale nie pamiętam.
Brał kredyt gotówkowy na 20000 zł na 25 rat. Raty malejące, kredyt ubezpieczony. Największa rata 975 zł najmniejsza 750 (coś w tym stylu) one w miare równo maleją (liniowo). tylko problem był z prowizją gdyż wynosiła ona od kwoty 20000zł 6% czyli 1200zł. Aby obniżyć prowizje bankier zaproponowa mu karte kredytową z jakimś tam limitem. Założenie było takie że musi użyć kartę w pierwszym okresie rozliczeniowym minimum 4 razy na tranzakcje bezgotówkowe czyli płacisz np w sklepie za zakupy.
Oczywiście tak zrobił po czym spłacil karte i po około 2 miesiącach z niej zrezygnował gdyż miał taka możliwość. tylko coś koło miesiąca ja zamykali. Dzięki temu obniżyli mu do 2% to już oszczędzasz 800zł niby przy tej sumie nie wydaje sie to jakoś dużo ale zawsze PC III można używaną kupić do rn12 Red_icon_smile

To by bylo tyle z mojej wypowiedzi.
Jak chcesz to zapytam się kolegi bo on troche w finansach robi a dokladniej mowiac w kredytach to może wyliczy Ci na szybko jakąś oferte.

Pozdrawiam
2012-05-27, 09:01 PM
Pawlor Offline
Użytkownik

Gdańsk

Liczba postów: 214
Są banki, ktore maja lepsze oprocentowanie dla pewnych grup zawodowych. Wiec jesli pracujesz w panstwowce lepiej z takich ofert skorzystac. Jesli nie to nie pozostaje Ci nic innego jak przejsc sie do roznych bankow i zapytac o oferte dla Ciebie. Cos Ci przedstawia, zawsze spora kwota to ubezpieczenie kredytu. Tutaj mozesz negocjowac. Powiesz, ze jest za wysokie to zaraz przedstawia Ci inna oferte. Zawsze lepiej wyjdziesz gdy bedziesz mial krotszy czas do splaty ale nie raz lepiej wziac np. na 2 lata zamiast roku z nizsza rata a po roku i tak splacic wszystko dokonujac calkowitej splaty kredytu przez uzbierane oszczednosci z nizszej raty. Wtedy masz zwrot ubezpieczenia i mniej do splaty poprzez odliczenie odsetek z roku. Pamietaj, ze jesli Ci cos zaproponuja to powiedz ze dziekujesz bo w innym banku masz lepsza oferte. Wtedy w blyskawicznym tempie pojawia sie jeszcze atrakcyjniejsza oferta. Ciekawym rozwiazaniem takze jest posiadanie 2 zyrantow wtedy omijasz cale ubezpieczenie kredytu.
... w trakcie zarabiania na rn22 ;]
2012-05-27, 09:21 PM
Młodociany Offline
Użytkownik

W-wa
RN09

Liczba postów: 143
Przez chwilę siedziałem w kredytach i powiem Ci tyle: że jeżeli chodzi o małe sumy to chyba najlepiej wychodzi Bank Spółdzielczy. Ostatnio brałem 12-13tyś w tym banku, RRSO czyli ten najważniejszy wskaźnik wyszedł coś ok 14%. Bez żadnych prowizji i ubezpieczeń, które wchodzą w koszt uzyskania kredytu. Np taki Alior czy Pocztowy-w nich RRSO wynosiło nawet 25-30%!!!Red_icon_surprised

Bo jeżeli np. chcesz wziąc 10tyś, przypuścmy że prowizja wynosi 1% i ubezpieczenie 1%, to tak naprawdę bierzesz 10,200PLN. To że bank reklamuję się niskim oprocentowaniem wcale nie znaczy, że będzie tani. Bo po dodaniu tych wszystkich prowizji i ubezpieczeń i nie wiadomo czego jeszcze, to oprocentowanie będzie dużo wyższe.

Najlepszym sposobem na porównanie kredytu, jest pomnożenie ilości rat przez wysokośc raty i odjęciu od tego sumy, którą pożyczyłeś. Wtedy tak naprawdę będziesz wiedział na ile Cię oskubiąRed_icon_tongue

Ale poważnie uderz najpierw do Spółdzielczego (przynajmniej w mojej wsi miał o wiele lepsze warunki, niż niejeden dobrze reklamujący się bank)
2012-05-27, 09:59 PM
żaba Offline
To co Nas kręci

Ostrów Wlkp.
RN19

Liczba postów: 3,138
Reputacja: 11
zajrzy do Skoku ,często mają dobre oferty Red_icon_smile jeśli posiadasz kartę kredytową to też ten bank może mieć coś dobrego w ofercie w zamian za korzystanie z karty Red_icon_smile , ale tak na serio to nie polecam żadnych banków,najlepiej nic nie pożyczać od tych złodziei i trzymać się od kredytów jak najdalej,lepiej się śpi potem Red_icon_smile
2012-05-28, 11:50 AM
godlefas Offline
MaR1usZ

łuuu tu tu tut tuuuu
ODWYK

Liczba postów: 997
Reputacja: 2
Popieram Żabę ! Red_icon_smile

—√\~—√\~ - YAMAHA - √\~—√\~
2012-05-28, 01:34 PM
PiotrXYZ Offline
OFF ROAD

okolice Warszawy

Liczba postów: 527
Popieram i ja !!! Red_icon_smile
2012-05-28, 03:52 PM
Młodociany Offline
Użytkownik

W-wa
RN09

tylko nie SKOK. Jak kupowałem pierwsze auto, kiedy byłem młody i głupi to strasznie mnie naciągnęli, ale dałem się bo nie wiedziałem na czym to polega.
Trzeba uważac
2012-05-28, 09:50 PM
Cieniu Offline
MotoManiak ;)

W-wa
RN19

Liczba postów: 1,268
Reputacja: 3
w Mbanku patrzylem oprocentowanie na 10 tys zl na 12 miesiecy wychodzilo mi jakies 11200 do splaty, przy okresie 24 miechow juz 12400 wiec procent sie robi duzo wiekszy, Mam kumpla ktory pracuje w banku tylko nichuja teraz nie pamietam nazwy Red_icon_tongue jak z nim rozmawialem mowil ze jest w stanei zalatwic na 2 lata kredyt w granicach 12-13 %
Rn19 + Full Alpinestars + Shoei El capitan Red_icon_smile
2012-05-29, 12:17 AM
Allah84 Offline
Użytkownik

Liczba postów: 377
nie wiem czemu sie nie zapisalo, ale wczoraj pisalem o BNP Paribas w ktorym pracuje obecnie i mamy RRSO w granicach 11-12% wiec najtanszy kredyt w kraju jedyne co musisz miec przy sobie to dowod osobisty i zaswiadczenie z zakladu pracy badz umowe i wyciag z konta za ostatnie 3 miechy gdzie jest uwzgledniona wyplata. Duzo moich znajomych lacznie ze mna go wzielo i wszyscy happy Red_icon_wink Ale spiesz sie bo do konca czerwca jest ta promocja. Skoki i inne lichwy odradzam.

BTW. Jestem do 15 w pracy wiec podaj kwote okres to Ci rate policze Red_icon_tongue
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-05-29, 09:44 AM przez Allah84.)
2012-05-29, 09:42 AM
Cieniu Offline
MotoManiak ;)

W-wa
RN19

oo wlasnie to chyba BNP bylo ;] z tego co wiem to chyba wlasnie jest najtanszy, jak mozesz to policz mi 15tys zl na 2 lata splaty - jaka rata i jaka prowizja :] przy zarobkach ok 3000zl netto
2012-05-29, 10:49 AM
Allah84 Offline
Użytkownik

na 24 mieszki to bedzie 720 zl ;] czyli rocznie przeplacasz 1145 a w dwa lata 2290 rzecz jasna mozesz splacic wczesniej to odsetki za dany okres sie anuluja. Pozdro Red_icon_smile

BTW to opcja z kontem platnym za 15 zeta a bez konta to 740 zeta rata wiec bardziej tak sie oplaca Red_icon_tongue a konto calkiem w pytke bo przy tej opcji full wypas i wszystko co mozliwe darmoszka Red_icon_wink przelewy wyplaty z obcych bankomatow itp itd Red_icon_smile
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-05-29, 11:19 AM przez Allah84.)
2012-05-29, 11:14 AM
Cieniu Offline
MotoManiak ;)

W-wa
RN19

krotko mowiac lepiej brac na rok Red_icon_cheesygrinRed_icon_cheesygrinRed_icon_cheesygrin ale na rok to wyjdzie pewnie ok 1500zl miesiecznie, suma sumarum przy 15 tys 2 w plecy to i tak jest niezle
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-05-29, 06:28 PM przez Cieniu.)
2012-05-29, 06:27 PM
Allah84 Offline
Użytkownik

nooo raczej w PKO maja za to piekne RRSO ze bys 4 kola oddal wiecej lekko Red_icon_tongue a co za te 15 tys chcesz kupic ? nowe moto ?
2012-05-30, 10:02 AM
Młodociany Offline
Użytkownik

W-wa
RN09

Powiem tak, porównałem ofertę PNB i Spółdzielczego. Drugi wypadł lepiej, przy ok 20tyś zł oszczędza się kilkaset złotych.
Dużym minusem w PNB jest konieczność wpłacania 5 rat naraz, w momencie gdy chcemy nadpłacić. Nadpłacenie nie oznacza, że zmniejszy się nam kapitał początkowy od którego naliczane są odsetki. Żeby zmniejszyć kapitał po nadpłaceniu trzeba renegocjować umowę, co wiążę się z opłatą.
Spółdzielczy jest bardziej elastyczny i wygodniejszy. Tu jak masz więcej kasy to wpłacasz. Rata się nie ulega zmianie i trzeba spłacić je wszystkie. Jak kredyt ulegnie wcześniejszej spłacie, to bank oddanie nadpłacone odsetki.

Ja np. wziąłem ok 14tyś zł. coś na około 3 lata. spłaciłem po chyba niecałych dwóch. Na koniec bank oddał mi jeszcze 500zł za nadpłacone odsetki.

POLECAM
NO PAIN NO GAME
2012-07-10, 10:01 AM
MetalMike Offline
Użytkownik

Liczba postów: 173
Ja rok temu brałem w zachodnim 10 tys na rok, do spłaty w sumie 10,700, na łapę dostałem 9700, więc kredyt kosztował mnie 1000zł. Spłacając 3 miesiące przed czasem, zapłaciłem mniej odsetki które by mi naliczyli za ostatnie 3 miesiące.
2012-07-10, 10:40 AM
Cieniu Offline
MotoManiak ;)

W-wa
RN19

od 2 tyg jestem wspolwlascicielem placowki BZ WBK i moge zaoferowac duuuuzo lepsze warunki niz daje sam bank w opcji w ktorej przychodzicie do placowki. Jakby ktos potrzebowal kaski na nowe moto dajcie znac Red_icon_wink mysle ze sie dogadamy
2012-09-24, 11:35 AM
Suchy Offline
®1

Wawa
R1 rn09

Liczba postów: 931
Reputacja: 5
aaaaaaaaaa Cieniu- zajebiście. Myśle że w lutym- marcu odezwe sie do Ciebie ; )))!
LwG!
2012-09-24, 03:19 PM
Cieniu Offline
MotoManiak ;)

W-wa
RN19

Teraz do końca lutego jest promocja i jest to chyba najlepsza oferta na rynku wiec jeśli ktoś planuje zakup motocykla i pożyczkę to chyba warto teraz na % 10.99 w skali roku na dowolna kwotę ale nie niższa niż 5 tyś. W razie czego dajcie znać
2013-01-29, 04:27 PM

Dodatkowe informacje

Skocz do:

-->