Jaki kombinezon polecacie
Autor Wiadomość
erłan87 Offline
MORDA

wyjebane
jaja

Liczba postów: 1,301
Reputacja: 0
RE: Jaki kombinezon polecacie
ja też jestem troszke nie pełno wymiarowy, klata 200cm łydka 36cm i mogą być jajca Red_icon_cheesygrin Red_icon_cheesygrin Red_icon_cheesygrin najgorsze jak trafi sie szlafrok jakiegoś tiskula bo inne nie będą pasować Red_icon_cheesygrin

Icon_baseball
2013-05-15, 08:57 PM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post
Jaszczu Offline
Młody
**

Polkowice
RN04

Liczba postów: 39
(2013-05-15, 08:30 PM)Kafel napisał(a): Nawet jak lecę w spodenkach i koszulce to pomykam nawet 200 bez strachu.

ojapierdziu o.O Widzę, że u mnie instynkt samozachowawczy jest trochę bardziej rozwinięty Red_icon_smile

(2013-05-15, 08:30 PM)erłan87 napisał(a): ja też jestem troszke nie pełno wymiarowy, klata 200cm łydka 36cm i mogą być jajca

Jak z takimi wymiarami można się na R1 zmieścić?Red_icon_smile
2013-05-16, 09:51 AM
Kafel Offline
Lubię fajne cycki

Sokołów Podlaski

Liczba postów: 4,288
Reputacja: 3
Ale to nie chodzi o instynkt. Pewnie dla niektórych to głupota ale mi się nie chce pocić w tym wszystkim więc coś za coś. Jak zaliczę glebę to bardziej to odczuję ale trudno. To tak jakby jechać wolno R1 bo myśleć że zaraz coś wyskoczy. Zapierdalam i o tym nie myślę. Za to zsiadam z moto nad zalewem czy gdzieś i sobie siedzę z lachonami jak człowiek i nie leje się ze mnie jak ze świniaka Red_icon_smile

2013-05-16, 11:02 AM
erłan87 Offline
MORDA

wyjebane
jaja

no to dobre masz argumenty ahahahahaha Red_icon_smile jak se klate przyrysujesz to ciekawe który z tych lachonów będzie Ci okłady robić... :p... Red_icon_cheesygrin Red_icon_cheesygrin ?

Icon_baseball
2013-05-16, 11:06 AM
Kafel Offline
Lubię fajne cycki

Sokołów Podlaski

No niby tak. Ale tak jak mówię nie będę się gotował w całym kombi. Moje życie , moje ryzyko Red_icon_smile W razie czego trudno. Taki lajf. Przy ostatniej glebie na szczęście byłem cały ubrany. Ale nawet bez niczego bym nie ucierpiał bo nawet mnie nie cergnął zderzakiem. Archanioł czuwa

2013-05-16, 11:10 AM
erłan87 Offline
MORDA

wyjebane
jaja

Nie no, ja tam Ci życzę aby tak czuwał nad Tobą żebyś i w samych nachach mógł szczęśliwie latać Red_icon_cheesygrin Red_icon_cheesygrin Red_icon_cheesygrin U mnie podejscie po zeszłorocznym szlifeczku troszke się poprostu zmieniło Red_icon_smile Jak rambo wyjechałem w dresie i koszulce i jak czarny aswalt zawitał na mej młodej jędrnej skórze to już wiem czego chcę uniknąć na przyszłość Red_icon_cheesygrin Red_icon_cheesygrin Red_icon_cheesygrin

Icon_baseball
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-05-16, 11:48 AM przez erłan87.)
2013-05-16, 11:47 AM
Kafel Offline
Lubię fajne cycki

Sokołów Podlaski

w zupełności Cię rozumiem i pewnie po takim incydencie bym zawsze zakładał strój

2013-05-16, 12:03 PM
erłan87 Offline
MORDA

wyjebane
jaja

Odświeżam Red_icon_smile Pany potrzebna mi opinia o kombinezonach Frank Thomas model XTI-jednoczęściowy ???? Znacie to ??? Ja tą markę znam tylko z aukcji allegro i nie mam zielonego pojęcia jak się ma do berików, alpiny itp idt czy warto brać taki ???

Icon_baseball
2013-07-19, 08:39 PM
BeMisz Offline
Moderator

Warszawa
brak

Liczba postów: 1,422
Reputacja: 4
sorry za OT...

ja lezalem kilka razy i na szczęście zawsze w kombi ... nie zmieniło to jednak mojego nastawienia do latania w krótkiej koszulce i spodenkach (ale jedynie na krótkich odcinkach, np do 10 km): moja gleba = moja skóra ...

Tak jak wcześniej piszecie - nie nawidzilem sie gotować w pełnym kombi Red_icon_sad
W trasie to jeszcze dawało radę wytrzymać, bo pęd powietrza robił swoje, ale w mieście i korku... a pies to jebal, jak będę chciał iść się wypocić, to odwiedzę saunę Red_icon_wink

back to the Topic...

ja nigdy bym nie brał kombi w ciemńo - zawsze przymierz, dobierz rozmiarówkę, a potem ewentualnie kupuj na Allegro...
ja niestety tylko Dainese, ale jeśli nikt nie poleci Tobie tego Frank Thomas, to użyj wujka Google...

Oto co znalazłem - dość ciekawa informacja (ale wiadomo... marketing): http://www.motogen.pl/James-Toseland-w-n...,5581.html
2013-07-20, 08:12 PM
Strona WWW Szukaj Odpowiedz cytując ten post
Vader81 Offline
Konkretny

Bielsko-Biała
YZF R1 2014

Liczba postów: 752
Reputacja: 2
dobra cena jak na piżame alpiny http://www.4motos.pl/alpinestars-orbiter-2pc
2013-07-21, 06:06 AM
PawelR1 Offline
Użytkownik

Bytom
Brak

Liczba postów: 392
Berik!! Red_icon_wink
2013-07-21, 08:01 AM
erłan87 Offline
MORDA

wyjebane
jaja

bemisz dla mnie też tylko dainese ale fundusze nie pozwalają więc szukam jakiejś alternatywy. Tego franka koleś wystawił za osiem paczek na allegro i wygląda na prawdę solidnie, wstawki tytanowe, dobrze wentylowany-karbowana skura chyba tak to się nazywa itp idt ale u nas chyba nikt w tym nie jeździ bo tylko info na zagranicznych forach znalazłem-tam niby wychwalają ale nie ma to jak dowiedzieć się czegoś od swoich Red_icon_smile Nawiązując jednak do jazdy w koszulce to pierdole to bo wiem co mi w głowie siedzi i wiem, że jak wsiadam na moto to muszę być uzbrojony bo nigdy nie wiem kiedy skurczu prawicy dostane Red_icon_cheesygrin Mam jeszcze do wzięcia kombinezon RST za 600zł jednoczęściowy tylko troszkę przytarty, tutaj link do zdjęć ktorę dostałem od właściciela- zerknijcie jak możecie i napiszcie czy się opłaca ??? Red_icon_wink https://mail-attachment.googleuserconten...k&sadssc=1
a tu zdjęcia tego franka tomasa, koleś jest niższy ode mnie o jakieś 8cm więc leżałby na mnie troszkę lepiej Red_icon_cheesygrin https://mail-attachment.googleuserconten...yZ2j9FwRMA
???

Icon_baseball
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-07-22, 03:17 PM przez erłan87.)
2013-07-21, 09:24 AM
Balbina Offline
Użytkownik

Szczecin
Yzf R6,kawaZx7r

Liczba postów: 238
[oddzielony] malowanie kombinezonu efekt :)
Mnie cena nie dziwi, ta marka zaczyna się od 3300zł średnio do 6500zł więc najlepszy model śmiało może kosztować 8500zł. Inną kwestią jest zasadność takiego zakupu, czy jest sens wydać taką kwotę. Dla mnie nawet ta najniższa kwota jest wysoka.

A słyszeliście o 'dmuchanych' kombinezonach tej firmy?
http://motormania.com.pl/testy/odziez-i-...ese-d-air/
2016-01-21, 01:27 PM
bart Offline
Wariat

BMW S1000RR

Liczba postów: 2,778
RE: malowanie kombinezonu efekt :)
Te D-Air kombiaki to fajna sprawa, mam znajomego co w takim kombiaczku smiga Red_icon_smile
2016-01-21, 01:47 PM
żaba Offline
To co Nas kręci

Ostrów Wlkp.
RN19

Liczba postów: 3,138
Reputacja: 11
"Inną kwestią jest zasadność takiego zakupu, czy jest sens wydać taką kwotę."

Balbinko droga ,uwierz mi ,zdrowie niema ceny ,po wypadku można docenić takie rzeczy Red_icon_smile a jeśli przyjdzie kres ,to nawet wszystkie zabezpieczenia tego świata nie pomogą Red_icon_smile bezpieczeństwo na pierwszym miejscu Red_icon_smile
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2016-01-22, 09:13 AM przez żaba.)
2016-01-22, 09:05 AM
bart Offline
Wariat

BMW S1000RR

Otóż to, zdrowie jest bezcenne . Sam wychodzę z założenia, że mogę nie mieć za co jeździć ale ubrany musze być w bezpieczne ciuchy Red_icon_smile
2016-01-22, 09:09 AM
Balbina Offline
Użytkownik

Szczecin
Yzf R6,kawaZx7r

Liczba postów: 238
Bart - i co, "wybuchł" mu juz kiedys i musiał napelniac?
Jesli nie to trzymam kciuki zeby nie musial sprawdzac.

Zaba - w pelni sie z Toba zgadzam Red_icon_smile Dlatego tez chce teraz wymienic kombinezon.
Zastanowilam sie tylko jak duza jest roznica miedzy kombinezonami jednej marki, gdzie jeden kosztuje 3,5tys (co przeciez i tak malym pieniądzem nie jest) a drugi 8,5tys.
2016-01-22, 09:36 AM
Milvith
Unregistered

Jest różnica i to duża wystarczy pojechać do salonu i dotknąć, jak kupowałem swojego dainese w koszalinie (salon) to przymierzyłem masę kombiaków i wziąłem droższyRed_icon_smile
2016-01-22, 12:02 PM
Odpowiedz cytując ten post
bart Offline
Wariat

BMW S1000RR

Z tego co wiem mój znajomy nie testował jeszcze kombinezonu i oby nie miał okazji hehe Red_icon_smile)
2016-01-22, 06:45 PM
adamRS Offline
Użytkownik

Wieluń
R1 rn12

Liczba postów: 123
(2016-01-22, 12:02 PM)Milvith napisał(a): Jest różnica i to duża wystarczy pojechać do salonu i dotknąć, jak kupowałem swojego dainese w koszalinie (salon) to przymierzyłem masę kombiaków i wziąłem droższyRed_icon_smile

Nie powiedziałbym że różnica jest taka duża. Może w jakości wykończenia i wzornictwie, ale jeśli chodzi o bezpieczeństwo to czy tańszy, czy mega drogi, podczas upadku zachowają się podobnie. A załóżmy, przy uderzeniu w barierkę czy coś innego nie będzie różnicy żadnej. Większa część tej ceny to marka.
2016-01-22, 08:17 PM

Dodatkowe informacje

Skocz do:

-->