Samodzielne sprawdzenie sztuki przed zakupem - RN19
Autor Wiadomość
bart Offline
Wariat

BMW S1000RR

Liczba postów: 2,778
Reputacja: 2
RE: Samodzielne sprawdzenie sztuki przed zakupem - RN19
2-3 tys rocznie ???? Blue to można powiedzieć że jeździsz tylko w niedzielę do kościoła haha. Tysiąc to można jebnac w tydzień Red_icon_cheesygrin

Wysłane z Samsung S7 przez Tapatalk
2016-07-29, 11:24 AM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post
Sieniek Offline
Młody
**

Nowa Sól
RN19/MRF 140HQ

Liczba postów: 99
Reputacja: 0
Zdarzają się takie małe przebiegi, ale tak jak szpaku mówisz napewno nie za przecietna cene tylko 25+. Przynajmniej swojej bym za mniej nie wystawił a mam 20 tyś przebiegu. No ale rynek u nas taki, że najtańsze schodzą pierwsze. Więc nawet nie wystawiam bo po pierwsze mało takich co patrzą na stan a potem na cenę a po drugie nie ma na co zmieniać tak szczerze mówiąc Red_icon_LOL (w rozsądnych pieniądzach)
2016-07-29, 11:26 AM
MarioCFC Offline
Chicken Trips

Mikołajki
RN19

Liczba postów: 1,515
Reputacja: 3
(2016-07-29, 11:24 AM)bart napisał(a): 2-3 tys rocznie ????  Blue to można powiedzieć że jeździsz tylko w niedzielę do kościoła haha. Tysiąc to można jebnac  w tydzień  Red_icon_cheesygrin

Ja zrobiłem dopiero 2,5 tyś. A w tamtym roku 1tyś w jeden dzień. Nie ma reguły...
2016-07-29, 11:37 AM
PatrykNSR Offline
Dzida

Staszów
SC59 2014 Black

Liczba postów: 193
A ja bym Ci doradził nie kupowane RN19 ale pewnie mnie zjedzą. Dla mnie te motocykle są najbardziej awaryjnymi litrami w tym roczniku. Co do tego chyba nikt nie ma wątpliwości. Jak lubisz latać na kole to panewa pójdzie prędzej czy później. U mnie w okolicy już 2 RN19 szlak trafił, jednak jest u Mawersa na reanimacji. Rozbieraliśmy te silniki to się przeraziliśmy, kosz napierdala jak w sieczkarni ale co się dziwić jak to ma z 0,5cm luzu Red_icon_cheesygrin Kup gixera albo dyche i będziesz zadowolony.

PS. Dla porównania Ci powiem, że kolega, z którym latam ma gixera k7 65tys przebiegu, wali kilometrowe gumy, przebija z 2 na 3 na kole, po torach lata i silnik zdrowy jak dzwon.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2016-07-29, 12:25 PM przez PatrykNSR.)
2016-07-29, 12:23 PM
Blue Offline
Konkretny

Bydgoszcz
ZX10R 2010

Liczba postów: 951
Reputacja: 2
(2016-07-29, 11:24 AM)bart napisał(a): 2-3 tys rocznie ????  Blue to można powiedzieć że jeździsz tylko w niedzielę do kościoła haha. Tysiąc to można jebnac  w tydzień  Red_icon_cheesygrin

Mam wiele innych zajęć ciekawych poza moto i tyle mi właśnie wychodzi od 2 lat Red_icon_smile
Kiedyś też potrafiłem zrobić po 10 tys w sezon ale to bylo bezsensowne krecenie sie w kolo komina co 2 dzien. Teraz staram sie chociaz czasami cos zaplanowac i zwiedzic a nie jezdzic bez celu Red_icon_smile

Co do awaryjności RN19, wielu znajomych ma w mieście i jeszcze żadna nie padła. Może nie jeżdżą ciągle na kole bo po co ale najlżej też nie mają.
2016-07-29, 01:32 PM
szpaku88 Offline
Użytkownik

Liczba postów: 255
(2016-07-29, 12:23 PM)PatrykNSR napisał(a): A ja bym Ci doradził nie kupowane RN19 ale pewnie mnie zjedzą. Dla mnie te motocykle są najbardziej awaryjnymi litrami w tym roczniku. Co do tego chyba nikt nie ma wątpliwości. Jak lubisz latać na kole to panewa pójdzie prędzej czy później. U mnie w okolicy już 2 RN19 szlak trafił, jednak jest u Mawersa na reanimacji. Rozbieraliśmy te silniki to się przeraziliśmy, kosz napierdala jak w sieczkarni ale co się dziwić jak to ma z 0,5cm luzu Red_icon_cheesygrin Kup gixera albo dyche i będziesz zadowolony.

PS. Dla porównania Ci powiem, że kolega, z którym latam ma gixera k7 65tys przebiegu, wali kilometrowe gumy, przebija z 2 na 3 na kole, po torach lata i silnik zdrowy jak dzwon.

chyba te po 16Red_icon_smile Tu nikt Cie nie zje za pisanie takich głupot, co najwyżej rozbawisz towarzystwo, dawno nie słyszałem takiego farmazonaRed_icon_smile mam swoja rok czasu ok 8tysi dorobilem, i jedyne co naprawiałem to łożysko w kole jednokierunkowym przy rozrusznikuRed_icon_smile koszt 180zł. A szanujący sie mechanicy to właśnie ze wskazaniem na RN19 mówią ze tj bardzo dobra konstrukcja.

Jak sie kupuje szrot i leje sie motula z allegro i sie dolewa a nie wymienia itp to pozniej sie parchy rozpadająRed_icon_smile
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2016-07-29, 02:57 PM przez szpaku88.)
2016-07-29, 02:51 PM
lukasz540 Offline
Młody
**

Liczba postów: 15
Obawiam się, że ani nie będziemy w stanie uśrednić całkowitych przebiegów, ani tym bardziej skategoryzować wszystkich kierowców. Sam jestem przykładem osoby, która jeszcze 8-9 lat temu robiła po 10-12k km motocyklem rocznie, a na motocyklu, który kupiłem w 2013 roku nowy zrobiłem w sumie 20 mth (crossówka, na którą przez pracę kompletnie nie miałem czasu).

Przebiegi to jedno, a sposób użytkowania to drugie. Co do zasady R1 to nie jest motocykl do jazdy po bułki do sklepu (co do zasady, bo pewnie i tacy się na tym świecie znajdą), dlatego większość z nich będzie po prostu mniej lub bardziej, ale napewno zużyta. W moim przypadku szukam czegoś na przynajmniej 2-3 sezony, więc w grę wchodzi tylko zdrowa sztuka.

Panowie, 20k to nie jest u mnie granica bezwzględna. Jak trafi się naprawdę zadbany motocykl to zacisnę zęby i dołożę. Nikt nic nie jest w stanie polecić?

P.S.
http://olx.pl/oferta/yamaha-r1-masa-doda...0a1509bf50
Całkiem dobrze udokumentowana sztuka po dość solidnym serwisie. Zastanawiam się tylko jak mocno mogła dostać w dupę, biorąc pod uwagę, że chłopakowi zdarzało się ganiać w zawodach na 1/4. Za to rrzez telefon sprawia wrażenie osoby, która wie co mówi i raczej na motocyklu nie oszczędzała.
2016-07-29, 11:30 PM
PatrykNSR Offline
Dzida

Staszów
SC59 2014 Black

(2016-07-29, 02:51 PM)szpaku88 napisał(a): chyba te po 16Red_icon_smile Tu nikt Cie nie zje za pisanie takich głupot, co najwyżej rozbawisz towarzystwo,   dawno nie słyszałem takiego farmazonaRed_icon_smile mam swoja rok czasu ok 8tysi dorobilem, i jedyne co naprawiałem to łożysko w kole jednokierunkowym przy rozrusznikuRed_icon_smile koszt 180zł. A szanujący sie mechanicy to właśnie ze wskazaniem na RN19 mówią ze tj bardzo dobra konstrukcja.

Jak sie kupuje szrot i leje sie motula z allegro i sie dolewa a nie wymienia itp to pozniej sie parchy rozpadająRed_icon_smile
Farmazony to Ty wypisujesz. Powiedz mi w takim razie czemu na allegro nie ma silników do rn19? A jak już się czasem jakiś pojawi to cena po 6,5k? Dlaczego u Mawersa w ostatnim czasie 4 czy 5 silników na stole? Wejdź w dział mechanika, non stop temat "coś stuka w rn19". Swoją zrobiłeś 8k ale to gówno przebieg i pewnie nawet na kole nie latasz więc o czym my piszemy... RN19 udana konstrukcja a to dobre :Red_icon_cheesygrin Dla porównania np do dychy 3-gen (stosunkowo nowszy motocykl 3 silniki na allegro w cenie średnio 4500 z całym osprzętem).
Ta niebieska co padła zapłacił 22 za nią, 25tys przebiegu niby, zalane pelne okno motula 7100. Zresztą zapytaj Mawersa ile już miał rn19 z obróconą panewką...

Ps. Poza tym człowieku kupiłeś rn19 na 1 moto (ogarnąłem Twój temat z r1) to te 8k ten motocykl pewnie nawet czerwonego pola nie widział więc co tam się miało rozlecieć do cholery jasnej????? Ja nie mówię, że rn19 się rozlatuje od zapalania jej na postoju tylko od mocnego dzidowania na kole. Ehhh jednak wole jak A.S pisze na tym forum bo przynajmniej można się ciekawych rzeczy dowiedzieć.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2016-07-30, 09:31 AM przez PatrykNSR.)
2016-07-30, 09:21 AM
szpaku88 Offline
Użytkownik

To zapewne wiesz już wszystko i wszystko co piszesz jest prawdą? Nie wydurniaj sie bo aż nieprzyjemnie się czyta takie posty! Ty zapewne należysz do grupy motul z allegro i maneta do końca na zimnym zanim rozrusznik skończy praceRed_icon_smile i piec na stole za 3-mc. Nie przyszło Ci na myśl że jest mało silników dla tego żę RN 19 byla produkowana cale 2lata? I albo sie część rozpadla podczas wypadków, a część bezawaryjnie służy właścicielom? Koniecznie trzeba wspomnieć  o tych co robili jak wyżej wspominałem.

Widze że Ty to pewnie wylatujesz już z garażu w pionie na kole i pewnie tak samo kończysz ? A po torze od startu 299 i lokieć START/META?

A i może coś o tym wiesz jak taki oblatany jestes?Red_icon_smile https://www.facebook.com/DzikuskaGSXR/ph...=3&theater

Co ma wspolnego z jazdą czy pierwsze moto R1 czy co innego? Ja kupiłem sprzęc i ćwicze pod okiem profesjonalistów a nie po kątach na wsi...

A ostatnio też miałem sytuacje na drodze co doświadczony się przystawił i później musieliśmy pomóc pakować jego i jego sprzęt na busa...( na szczęście oprócz złamanej kostki, ręki, i lokci i kolan do kosci startych nic sie niestalo. Moto totalny gruz)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2016-07-30, 10:24 AM przez szpaku88.)
2016-07-30, 10:18 AM
PatrykNSR Offline
Dzida

Staszów
SC59 2014 Black

Każdy profesjonalista odradziłby Ci zakup r1 na start bo ciężko się na niej nauczyć techniki jazdy. Nie rozumiem tylko dlaczego mnie oceniasz skoro nic o mnie nie wiesz Red_icon_cheesygrin Dla jasności to nie mi się R1 rozsypała, nigdy nie miałem yamahy i mieć nie będę. Nigdy też nie miałem problemów z motocyklem pomimo, że wykorzystuje je tak jak książka pisze i nie jestem z tych co kupują r1 na start Red_icon_cheesygrin
Jednak to nie temat o mnie i wyraziłem po prostu swoją opinię jaką mam na temat R1 i to co napisałem w 1 poście się sprawdziło, naskoczyłeś na mnie bo obraziłem twoją wyrocznie r1, najlepsiejszy z najlepszych motocykli, "bardzo dobra konstrukcja" XD

PS. Moja aktywność w tym temacie się wyczerpała właśnie, nie mam zamiaru pisać ze "znawcą", który lata 2 sezon na moto i pozjadał wszystkie rozumy.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2016-07-30, 11:13 AM przez PatrykNSR.)
2016-07-30, 11:06 AM
szpaku88 Offline
Użytkownik

Przeczytaj post wyżej który napisałeś i zobacz kto kogo ocenia? To nie temat pierwsze moto wiec nie spamuj. Jak nie miałeś yamahy to po co opowiadasz bajki? Nic bardziej mylnego że cieżko sie nauczyć techniki jazdy, bardzo przyjemnie sie tym jeździ (oczywiście sprawnym technicznie) Pisząc takie rzeczy osmieszasz sie.
2016-07-30, 11:50 AM
PatrykNSR Offline
Dzida

Staszów
SC59 2014 Black

Dychę 1-gen też klepali 2 lata i moto wiekowe a zobacz ile jest silników na allegro i cena dobra bo po ok 2,5 koła chodzą. Zapytam inaczej jeździłeś kiedyś w życiu sportową 600? Na małym torze takim jak Kisielin czy Radom moc litra przeszkadza, nie mówię już o wadze itp Zresztą rozmowa z Tobą to jak rozmowa ze ścianą bo nie masz człowieku żadnego doświadczenia i widzisz R1 w złotej otoczce jakby nic innego nie istniało. Możesz mi nie wierzyć w co pisze ale R1 to najbardziej awaryjny litr w stawce i takie są fakty. Mam nadzieję, że wypowie się tu ktoś jeszcze bardziej doświadczony odemnie to może w końcu otworzysz oczy. Na ten moment jesteś jak te stare babki, wpatrzone w obraz papieża, nie jesteś człowiekiem myślącym, który analizuje fakty i bodźce jakie do niego docierają tylko opierasz się na wierze. Kiedyś może ograniesz co piszę.
2016-07-30, 12:23 PM
lukasz540 Offline
Młody
**

Liczba postów: 15
Koledzy, poluźnijcie poślady i rozwiążcie problem poza forum, bo mam wrażenie, że nie o motocykle tu chodzi...
2016-07-30, 12:28 PM
Koczis Offline
Moderator - Forumowa Legenda :)

Warszawa
RN65 i RN01

Liczba postów: 10,687
Reputacja: 58
Panowie daję ostrzeżenie. Proszę pisać NT. Jeszcze jeden wpis nie związany z tematem i polecą bany. Dziękuję za uwagę.

Te Wasze dywagacje można podsumować jednym stwierdzeniem: Jak dbasz, tak masz.
---
Jawa TS350 > XJ600s > FZS600 > RN12 2004 > RN09 2002 > FZ1s GT > RN09 2003 > CBR1000RR SC57a > RN12 2006 > RN22 lift > RN32 + RN01 > RN65 2024 + RN01 1999

Moje kiepskie filmy na YT: https://www.youtube.com/user/koczis27/videos

2016-07-30, 02:47 PM
Strona WWW Szukaj Odpowiedz cytując ten post

Dodatkowe informacje

Skocz do:

-->